Kolme kertaa siirretty Salon Power Cup järjestetään tänä kesänä – ”Itku tuli!”

0
Viestin juniorit Emmi Vainio (vas.) ja Ellinoora Tuominen osallistuivat kaksi viikkoa sitten Power Cupin infovideoon, jota kuvasi Susanna Haikonen (kesk.). (Kuvat: SSS/Minna Määttänen)

Keskiviikosta tuli salolaisen lentopallon onnenpäivä. Power Cup saadaan pelata heinä–elokuun vaihteessa Salon Urheilupuistossa.

Salon ja koko Suomen koronavirustilanne on helpottunut viimeisen kuukauden aikana merkittävästi, eikä viranomaiset, aluehallintavirasto ja Salon kaupunki nähneet enää syitä, miksi turnausta ei voisi järjestää.

Esimerkiksi ilmaantuvuusluku (tartuntoja 100 000 asukasta kohti) on laskenut kuukaudessa 300:sta 14:ään. Edellisten kymmenen päivän aikana (31.5.–9.6.) Salossa on todettu yhteensä viisi uutta koronavirustartuntaa.

– Ihan mieletön fiilis! Itku tuli, Power Cupin paikallispäällikkö Johanna Anttonen iloitsi tuoreeltaan päätöksen jälkeen.

– Tässä on kaksi vuotta tehty töitä tapahtuman eteen. Vaikka yritin ajatella asiaa iloisesti ja olla positiivinen, niin vielä toukokuussa ajattelin, että tuleeko tästä sittenkään mitään, hän myönsi.

Anttonen uskoo, että nyt tullut päätös tuo järjestelyihin uutta potkua.

– Ihan varmasti. Olemme muutenkin tehneet pitkiä päiviä, läppäri on ollut sylissä joskus keskiyölle asti.

Alun perin Salon Power Cup piti pelata kesäkuussa 2020. Koronaviruspandemia on siirtänyt turnausta jo kolme kertaa: ensin loppukesään 2020, sitten kesäkuulle 2021 ja lopulta heinä-elokuulle 2021.

Edellisen kerran Power Cup pelattiin kaksi vuotta sitten Rovaniemellä. (kuva: Marko Junttila)

Totutussa mittakaavassa turnausta ei sentään voida vielä läpi. Joukkuemäärää rajoitettiin jo aiemmin 400 joukkueeseen, kun alkuperäinen tavoite ennen rajoituksia oli 1 000 joukkuetta. Määrään ei sisälly järjestävän seuran Salon Viestin joukkueita, jotka eivät käytä majoituskouluja. Lisäksi vanhin ikäluokka A-juniorit on jätetty turnauksesta pois, B-juniorienkin ilmoittautuminen avautui vasta viime viikolla.

Lisäksi turnauksessa on otettu terveysturvallisuus huomioon niin ruokailussa kuin majoituksissa. Tapahtuman avajaiset ja kisafestarit järjestetään myös normaalista poikkeavalla tavalla.

– Esimerkiksi majoituskoululla on normaalia tuplasti enemmän väljyyttä ja siellä saman seuran joukkueita majoitetaan kerroksittain ja luokittain. Oletus on, että nämä joukkueet ovat saapuneet kisapaikalle yhteisellä bussilla, turnausjohtaja Anna Komu kertoo.

– Ottelut ovat tapahtuman keskiössä. Kaikesta muusta voidaan karsia jos on pakko, mutta otteluiden läpivienti on tärkeintä, hän painottaa.

Turnaukseen on ilmoittautunut tällä hetkellä 300 joukkuetta.

Salon Viestin seurakoordinaattorina toimivan Anttosen mukaan Power Cupilla tulee olemaan merkittävä vaikutus Viestille ja koko salolaisen lentopallolle.

– Power Cup on junioreille vuoden ehdoton kohokohta. Nyt se pelataan vielä kotikaupungissa.

– Juniorien odotus on kasvanut valtavaksi, kun keväällä ei päästy pelaamaan turnauksia. Uskon, että Power Cup tuo lisää harrastajia, Anttonen muistuttaa.

Taloudellisesti turnaus ei tule olemaan niin merkittävä kuin ennen rajoituksia se olisi ollut. Anttosen mukaan taloudellinen tulos tulee riippumaan yhteistyökumppanien määrästä.

Urheilupuistossa vietetään heinäkuussa todellisia lentisfestareita, sillä viikkoa ennen Power Cupia tekonurmella järjestetään ”aikuisten Power Cupiksi” kutsuttu Salo Volley (24.–25.7.). Power Cupin rakennustyöt alkavat välittömästi Salo Volleyn päätyttyä. Nelipäiväinen Power Cup alkaa torstaina 29. heinäkuuta ja päättyy sunnuntaina 1. elokuuta.

 

Päivitetty kauttaaltaan klo 15.10.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments