Vilpas hankki Portugalin korikuninkaan, jolla on 107 000 seuraajaa Instagramissa

0

Hallitsevan Suomen mestarin Vilppaan ensi kauden joukkueen rakentaminen etenee vauhdilla.

Maanantaina seura julkaisi ensimmäisen ulkomaalaispelaajan Brian Fobbsin sopimuksen ja keskiviikkona oli toisen ulkomaalaisen vuoro: hän on 25-vuotias ja 183-senttinen takamies Marcus LoVett junior.

LoVettin odotusarvo on huomattavasti korkeammalla kuin Fobbsilla, sillä LoVett voitti viime kaudella Portugalin liigan korikuninkuuden ja hän on ollut Serbian liigan pistekakkonen.

– Marcus on erinomainen korintekijä, mutta se ei ollut valinnassa ykkösasia. Hän pystyy tekemään ympärillään olevista pelaajista parempia ja se on takamiehelle tärkeä juttu.

– Kävin pitkän keskustelun Marcuksen kanssa siitä, mitä hän voi tuoda joukkueeseen ja missä hän näkee olevan suurimmat kehityksen kohteet. Myös keskustelu hänen edellisen kauden valmentajan Pedro Monteiron (entinen Korihaiden päävalmentaja) kanssa vahvistivat käsitystä siitä, että Marcus voisi olla oikea pelaaja meidän takakentälle, Vilppaan päävalmentaja Sami Toiviainen kertoi seuran nettisivuilla.

LoVett on kasvanut koripallosta tutusta Indianan osavaltiossa. Huikeiden high school -vuosien jälkeen LoVett valitsi useista yliopistoista NBA-legenda Chris Mullinin valmentaman St. Johnsin New Yorkin osavaltiosta. LoVettin lupaavasti alkanut yliopistoura päättyi kesken toisen kauden saatuun polvivammaan.

LoVett kävi kesällä 2018 näytillä muun muassa Italian liigan Dinamo Sassarissa ja Trentossa, mutta teki lopulta sopimuksen Serbiaan, KK Sloboda Uzicen kanssa. LoVett pelasi Serbiassa 20,6 pisteen ja 4,3 syötön keskiarvoilla ja heitti kolmoset 49,5 prosentin tarkkuudella.

Tuntemattomasta syystä pidetyn välivuoden jälkeen LoVett palasi Eurooppaan ja Turkin kakkosliigaan, jossa hän ei viihtynyt pitkään. Sieltä matka jatkui Portugalin liigan Ovarenseen, jossa jälki oli tuhoisaa: LoVett pelasi 21,7 pisteen ja 4,5 syötön keskiarvoilla ja nosti putoamisvaarassa olleen seuran pudotuspelitaisteluun. Samalla LoVett voitti liigan korikuninkuuden.

Pieni nyanssi Vilppaan jenkkihankinnoista: sekä Fobbs että LoVett ovat vasenkätisiä.

LoVett kuului high school -vuosinaan Kalifornian Providencen kuumimpiin koripallotähtiin, jonka seurauksena hänellä on tällä hetkellä peräti 107 000 seuraajaa Instagramissa.

Vilppaalla on tällä hetkellä koossa yhdeksän pelaajasopimusta. Joukkueesta puuttuu vielä ainakin kaksi ulkomaalaista isoa pelaajaa sekä kotimainen takamies, joka pystyy pelaamaan myös pelintekijänä.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments