Vilppaan ensimmäisen jenkin odotusarvo ei ole pilvissä – toisaalta kaikki muistavat, miten kävi Colemanin ja Stephensin kanssa

0

Hallitseva mestari tai ei, niin Vilpas ilmoittaa ensimmäisestä amerikkalaisvahvistuksestaan heti kesän alussa. Maanantaiaamuna Vilpas kertoi tehneensä sopimuksen 24-vuotiaan Brian Fobbsin kanssa.

196-senttinen (joissain lähteissä 193-senttinen) Fobbs ei ole selkeä täsmähankinta tietylle pelipaikalle tai tiettyyn rooliin. Fobbs pystyy pelaamaan niin heittävää takamiesta kuin isoa laituria eli paikkoja 2-4. Kaiken lisäksi hän on vasenkätinen, mikä on aina oma mausteensa hänen puolustamiseen.

New Yorkin osavaltion Rochesterista kotoisin oleva Fobbs ei ole myöskään koripalloilullisesti eliittiyliopiston kasvatti. Hän pelasi high schoolin jälkeen kaksi vuotta Junior Collegessa hurjilla 26 pisteen ja 13 levypallon keskiarvoilla.

Se herätti suurempien yliopistojen kiinnostuksen ja kaksi viimeistä kautta hän pelasi Marylandissa Towsonin yliopistossa. Pistemäärät olivat edelleen kovat: keskiarvo oli avauskaudella 16,3 ja toisella kaudella 17,5. Fobbs oli avauksessa kaikissa 64 ottelussa.

Raamikas Fobbs oli Towsonissa myös kohtalaisen tehokas. Kolmosprosentti (35,5) ja kakkosprosentti (49) olivat kelvollisia suhteessa siihen, että Fobbs heitti ottelua kohti 13,62 pelitilanneheittoa eli oli yksi joukkueensa hyökkäyksen pääoptioista. Eli jos Fobbs jotain osaa, niin tehdä pisteitä.

Ennen viime kautta Fobbs hylkäsi tarjoukset Euroopasta, koska halusi päästä NBA:n kehitysliigana pidettyyn G-liigaan. Fobbs ei kuitenkaan saanut sopimusta ja oli kauden pelaamatta.

Taustojen, tilastojen ja YouTuben koostevideoiden perusteella Fobbsin odotusarvo ei ole pilvissä. Toisaalta onnistuessaan Fobbs saattaa olla Vilppaalle monipuolisuudellaan ja fyysisyydellään merkittäväkin ase. Paljon riippuu siitä, miten hyvä puolustaja Fobbs on.

Tuoreessa muistissa on Tim Coleman ja Myles Stephens, jotka hekään eivät hankintahetkellä aiheuttaneet hurraa-huutoja, mutta kauden mittaan osoittautuivat kuuluvansa Vilppaan seurahistorian parhampiin hankintoihin.

Vilppaalla on tällä hetkellä sopimukset Fobbsin lisäksi seitsemän kotimaisen pelaajan kanssa. Vilpas etsii kotimaista takamiestä Saksaan siirtyneen Aatu Kivimäen korvaajaksi. Mikäli sellaista ei löydy, Vilppaan ykköspointti on ensi kaudella pitkästä aikaa ulkomaalainen. Joka tapauksessa Vilpas hankkii ulkomaalaisen ykkössentterin ja todennäköisesti myös ison laiturin.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments