Ahonen palaa pitkältä tauolta Susijengiin – kotiturnaus ensi viikolla Helsingissä

0
Roope Ahonen heitteli kesäkuun lopussa Salon Urheilupuistossa.

Vilppaan kasvatti Roope Ahonen palaa yli kolmen vuoden tauon jälkeenmiesten koripallomaajoukkueeseen. Ahonen, 31, on Susijengin leiriryhmässä tällä viikolla Kisakalliossa.

Ahonen on pelannut 55 miesten maaottelua, joista viimeisin on kesäkuulta 2018 Tshekkiä vastaan.

Ahonen oli kesäkuussa nostamassa Breoganin Espanjan liigaan, mutta ei saanut solmittua jatkosopimusta seuran kanssa. Ahonen on siis tällä hetkellä ilman seuraa.

Susijengi leireilee Kisakalliolla neljä päivää edellisiä leirejä kokeneemmalla 17 pelaajan ryhmällä.

Mukana ovat Ahosen lisäksi muun muassa joukkueen monivuotiset luottopelaajat Sasu Salin ja Petteri Koponen, joka hänkin on ilman seuraa.

Vilppaasta mukana on Juho Nenonen , mutta ei 148 maaottelun Mikko Koivistoa. Ryhmästä puuttuvat myös kapteeni Shawn Huff ja Alexander Madsen. Vilppaan entisistä pelaajista mukana on Henri Kantonen.

Leiriryhmä koostuu pääosin kaksi viikkoa sitten Japanissa maaotteluturnauksen pelanneista miehistä. Nuoresta kaartista mukana on 20-vuotias sentteri Luukas Vaara, joka pelaa ensi kaudella Susijengin valmentajan Lassi Tuovin luotsaamassa ranskalaisseura Strasbourgissa.

Susijengin kesä huipentuu ensi viikolla Helsingin Mäkelänrinteelle rakennetun Urhea-hallin vihkijäisturnaukseen, jossa joukkue kohtaa Tanskan ja Viron.

Marraskuussa Susijengi aloittaa puolitoistavuotisen MM-karsintaurakan, jonka palkintona on pääsy vuoden 2023 MM-kisoihin, jotka pelataan Filippiineillä, Indonesiassa ja Japanissa.

Susijengi Kisakallion leirillä 26.–29.7.

Takamiehet:
Roope Ahonen*, Okko Järvi (Phoenix Brussels, BEL), Henri Kantonen*, Petteri Koponen*, Edon Maxhuni*, Lassi Nikkarinen (Seagulls), Sasu Salin (Lenovo Tenerife, ESP), Ilari Seppälä*.
Laiturit:
Aapeli Alanen (St. Pölten, AUT), Shawn Hopkins (KK Stjarnan, ISL), Mikael Jantunen (BC Oostende, BEL), Juho Nenonen (Vilpas), Remu Raitanen (KTP), Elias Valtonen (Basquet Manresa, ESP)
Sentterit:
Daniel Dolenc (Les Sables Vendée, FRA), Hannes Pöllä*, Luukas Vaara (SIG Strasbourg, FRA)

* ilman seuraa

Päävalmentaja: Henrik Dettmann
Valmentajat: Lassi Tuovi, Mikko Larkas, Hanno Möttölä, Jussi Hirvonen.

Susijengi pelaa ensi viikolla kotiturnauksen Helsingissä, jossa se kohtaa Tanskan (3.8.) ja Viron (5.8.)