Avoimien työpaikkojen määrä kaksinkertaistunut – työttömien määrä laskenut neljänneksen viimevuotisesta

2
Työttömien osuus laski koko maakunnan alueella viimevuotiseen verrattuna.

Työttömien määrä on laskenut kesäkuussa reilusti kaikissa Varsinais-Suomen seutukunnissa viime vuoteen verrattuna. Koko maakunnan alueella työttömyysaste oli kesäkuussa 11,1 eli 4,1 prosenttiyksikköä vähemmän kuin vuotta aiemmin. Työttömien määrä nousi toukokuusta normaalin kausivaihtelun mukaan 1 200 henkilöllä.

Salossa työttömyys laski viisi prosenttiyksikköä viimevuotisesta. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta on nyt 11,4 prosenttia. Työtä vailla olevia työnhakijoita oli kesäkuussa Salossa 2 667, mikä on noin kolmannes vähemmän verrattuna viimevuotiseen 3 875:een.

Avoimia työpaikkoja Salon alueella oli viime kuussa 559, mikä on yli kaksinkertainen määrä viimevuotiseen 167:ään verrattuna. Lähikuntien alueella avoimien työpaikkojen määrä laskivat vain Paimiossa ja Sauvossa. Avoimien paikkojen määrä supistui Paimiossa kolmanneksen viimevuotisesta 136:een.

Sauvolla avoimia työpaikkoja oli kesäkuussa kuusi, mikä on 70 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna. Koskella avoimien työpaikkojen määrä oli tämän vuoden kesäkuussa yhdeksän, mikä on saman verran kuin viime vuonna.

Muualla Salon lähikunnissa avoimien työpaikkojen määrät nousivat. Varsinais-Suomen alueella oli avoimia työpaikkoja kesäkuussa 5 888 eli kaksinkertaisesti viimevuotiseen verrattuna.

Työttömien osuus supistui kaikissa ikäryhmissä koko Varsinais-Suomen alueella. Alle 25-vuotiaiden työttömien työnhakijoiden määrä laski nopeammin kuin yli 50-vuotiaiden. Nuoria oli maakunnan alueella työttömänä kesäkuussa 33 prosenttia vähemmän viime vuoteen verrattuna, kun taas iäkkäämpiä 22 prosenttia vähemmän.

Lomautettuja oli Varsinais-Suomen alueella kesäkuun lopussa 2 700, kun viime vuonna heitä oli vastaavaan aikaan 9 900. Raju lasku johtuu koronapandemian vuoden 2020 huhti-toukokuun lomautushuipusta. Lomautettujen määrä laski kesäkuun aikana 800 henkilöllä.

Pitkäaikaistyöttömien, eli vuoden yhtäjaksoisesti työttömänä olleiden määrä kasvoi Varsinais-Suomessa viimevuotisesta 5 400:sta 7 700:aan. Määrä on kasvanut yli vuoden ajan, mutta sen vauhti on hidastunut.

Koko maan työttömyysaste oli kesäkuussa 12,0.

Työttömyys on laskenut Salon lähikunnissa viime kesästä

  • Kemiönsaari 8,2 (12,1)
  • Koski 8,3 (11,9)
  • Marttila 8,2 (12,5)
  • Paimio 6,3 (9,4)
  • Salo 11,4 (16,4)
  • Sauvo 5,3 (7,0)
  • Somero 8,4 (10,7)

(Suluissa työttömyysaste kesäkuussa 2020.)

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Muutama kysymys
1 kuukausi sitten

Ovatko työt lisääntyneet myös muilla kuin kesäsesonkialoilla, ravintoloissa ja hotelleissa? Mitä nämä alat ovat?

Olli P.
1 kuukausi sitten

Viime kesänä oli ennätysmäärä lomautettuja ja irtisanottuja koronapaniikin takia. Nyt ollaan palaamassa koronaa edeltävään tilanteeseen, ei sen kummempaa. Lähes +/- tilanne.