Emmi Hyrkäs tähtäsi aplodien arvoisesti – naisenergialla uudet SE-lukemat

0
Emmi Hyrkäs ampui hienosti uudet SM-lukemat, ja onnittelijoihin liittyi myös Juho Kurki. (kuva: Jarmo Laakso)

Salon Ampumakisat viedään läpi melko paahtavassa helteessä. Mittarilukeman ollessa 34 astetta saatiin kiväärissä kuitenkin naisenergialla 60 laukauksen hienot SE-lukemat.

Simpeleen Emmi Hyrkäs pystyi hienosti keskittymään ampumiseensa ja tähtäsi radalla taputuksien arvoisesti lukemat 626,3. Näin kolmanneksi tuloksella jäänyt seurakaveri Inka Havukainen (614,2) joutui luovuttamaan 2018 ampumansa SE:n 624,6 Hyrkäkselle.

– Olen näinä vaikeina aikoina päässyt ampumaan kevään ja kesän aikana melko normaalisti. Vaikka Suomessa ei kisoja juuri ole ollutkaan, niin EM- ja maailmancupin kisat ovat antaneet kisatuntumaa, kuvaili Hyrkäs.

Hän sai ampumisensa sujumaan ensimmäisen kymmenen laukauksen sarjan jälkeen. Lopussa oli sitten taas jännitystä. Keskimmäiset sarjat olivat hyviä ja rentoja.

– Itse asiassa oli niin lämmin, että oli pakko olla rentona vaan ja yrittää antaa mennä, Hyrkäs naurahti.

Miesten puolella voittoon ampui Haminan Juha Rutonen tuloksella 619,5. Toiseksi ampui viime vuosien menestyksekäs Espoon Cristian Friman tuloksella 615,2.

– Nämä olivat minulla tänä kesänä vasta toiset kisat, kun Kouvolassa olivat ne ensimmäiset. Siihen nähden sai pidettyä ammuntani hyvin kasassa. Varsinkin, kun alkussa oli hieman hakemista, Rutanen kuvailee.

Salolaisittain miesten kisassa nuori Jyry Laaksonen ampui 612,3 sijoittuen hienosti seitsemänneksi. Miehellä ovat armeijan jälkeen olleet ajatukset enemmän opiskelupaikan hakemisessa, ja paikka biotekniikan opiskeluun odottaakin Turun yliopistolla syksyllä.

– Kokonaisuudessa ylitin hieman odotukseni. Alku ampumisessa oli hyvää, mutta toinen sarja tuskaa. Laukaukset alkoivat mennä ylös, ja siirsin lopulta tähtäintä alemman ja osumia alkoi jälleen tulla, Laaksonen kuvaili.

Riistamaalilajit kärsivät samanaikaisista kisoista, ja osallistujamäärät jäivät melko väliin. Lisaksi hirviradan taululaitteistosta hajosi tulosten kannalta tärkeä elektroninen osa, joten ne keskeytettiin ja kisat viedään läpi villikarjulla.

Miesten sarja voittoon ampui Tammisaaren Niklas Hyvärinen tuloksella 592 jättäen edustusampujan ja seurakaverinsa Krister Holmbergin kakkoseksi tuloksella 587.

Jutun kirjoittaja: Jarmo Laakso

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments