Faces-festivaali alkaa etkoilla – Alkuperäistä aikataulua jouduttiin siirtämään toisen tapahtuman vuoksi

0
Arkistokuvassa Tanssiteatteri Rollon Hetkinen, sanoi Putkinen -esitys Faces-festivaalin performanssiteltassa. Kuva: SSS/Minna Määttänen

Kulttuuriin keskittyvää Faces-festivaalia aloitellaan niin sanottujen etkojen merkeissä Karjaalla jo tulevana perjantaina. Yli 20 vuoden ajan järjestetyn tapahtuman ajankohta on perinteisesti ollut heinä-elokuun vaihde, mutta sitä jouduttiin yllättäen siirtämään toisen tapahtuman vuoksi.
– Raasepori-festivaali otti meidän ajan, harmittelee tapahtuman johtaja Börje Mattsson.


Virallisesti Faces-festivaalin ajankohta on nyt rajattu pitkälle välille eli 30.7.–8.8., mutta varsinaiset päätapahtumat ovat elokuun 6.–8.8. viikonlopulla. Paikkana on Karjaan keskusta Laaksokadun ja Korkeavuorenkadun välissä.
Heinä-elokuun vaihteen Raasepori-festivaali on myös sijoitettu paikkaan, jossa Faces olisi ollut. Mattsson sanoo, että nyt toimitaan siten, että Faces tuo Raasepori-festivaalin ulkopuolelle basaareja jo perjantaina.
Basaarithan ovat osa festivaalin monikulttuurista ilmapiiriä.
– Lauantaina päivällä meillä on vähän ohjelmaa, avaamme näyttelyn, joka on auki koko viikon, Mattsson selittää.
Faces-festivaali tarjoaa paljon maksuttomia tapahtumia, mutta Kirkan musiikkia esittävään konserttiin myydään pääsylippuja.

Koronan mahdollisten lisärajoitusten vuoksi festivaalia ei peruuteta. Faces järjestettiin myös viime kesänä, eikä sieltä Mattssonin mukaan lähtenyt jatkotartuntoja.
– Toimimme ohjeiden mukaan. Jos tulee kymmenen henkilön kokoontumisrajoitus sisälle, päästämme sinne vain korkeintaan kymmenen kerrallaan, hän kuvailee.
Mattsson sanoo, että tapahtumat myös striimataan.
Koronan tiimoilta Faces järjestää myös ajankohtaisen keskustelutilaisuuden, jonka juontaa Peter Nyman.
Koronan jälkeen – onko ihmiskunnalla tulevaisuutta? -keskusteluun osallistuvat Ulkopoliittisen Instituutin johtaja Mika Aaltola, SPR:n pääsihteeri Kristiina Kumpula, tieteistoimittaja ja -kirjailija Marcus Rosenlund sekä kansanedustaja Erkki Tuomioja.
Tilaisuus on Tryckeri-teatterissa Karjaalla sunnuntaina 8.8. kello 13. Tämäkin tapahtuma on kaikkille avoin, mutta jos korona asettaa rajoituksia, sitä voi seurata striimattuna.

Kirka-tribuutti Karjaalla – kappaleita esittää Muska Babitzin
Faces Festivaalilla esitetään lauantaina 7.8. tribuuttikonsertti laulajalegenda Kirkalle, kertoo Faces Festivaalin tiedote. Konsertilla kunnioitetaan Kirkaa ja hänen merkitystään Suomen musiikkikentälle.
Kirkan rakastetuimpia lauluja esittää Marija ’’Muska’’ Babitzin 6-henkisen yhtyeensä kanssa. Laulujen tulkintaan osallistuu Kai Jämsä.
Alun perin tribuutti oli tarkoitus pitää viime vuonna, mutta koronan vuoksi se jouduttiin siirtämään tämän vuoden puolelle.
Konserttipaikkana toimii Trans-Area, joka sijaitsee Orfeus-baarin vieressä.