Hovioikeus tuomitsi entisen poikaystävän nuoren somerolaisnaisen murhasta elinkautiseen

0
Murhasta tuomittu ajelutti uhria tällä autolla kesäkuisena viikonloppuna vuonna 2019.

Turun hovioikeus on tuominnut somerolaisen miehen elinkautiseen vankeuteen somerolaisen Milla Arosen murhasta.

Hovioikeus muutti käräjäoikeuden tuomiota, jonka mukaan kysymys oli ollut murhan sijasta törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta. Hovioikeus määräsi Jyri Kristian Niemisen heti vangittavaksi.

Taloudellisissa vaikeuksissa ollut tekijä oli houkutellut entisen seurustelukumppaninsa yöaikaan syrjäiselle metsäalueelle, jossa tekijä oli tappanut tämän. Tekijä oli saanut haltuunsa naisen matkapuhelimen, verkkopankkitunnukset sekä pankkikortin. Tekijä oli tämän jälkeen uhrin tietoja hyväksikäyttämällä tehnyt lainahakemuksia ainakin 57 400 euron edestä. Naisen tilille oli maksettu 2 500 euron laina, jonka tekijä oli seuraavana aamuna yrittänyt nostaa pankkiautomaatilla käteisenä. Tekijä oli hävittänyt ruumiin tuntemattomaksi jääneellä tavalla.

Käräjäoikeudessa syyttäjät olivat vaatineet tekijälle rangaistusta ensisijaisesti murhasta sekä lisäksi törkeästä petoksen yrityksestä, maksuvälinepetoksesta ja hautarauhan rikkomisesta. Käräjäoikeus tuomitsi tekijän murhan asemesta törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta sekä törkeän petoksen yrityksestä, maksuvälinepetoksesta ja hautarauhan rikkomisesta yhteiseen 2 vuoden ja 8 kuukauden vankeusrangaistukseen.

Syyttäjät ja omaiset valittivat käräjäoikeuden tuomiosta hovioikeuteen ja vaativat tekijälle rangaistusta edelleen ensisijaisesti murhasta ja toissijaisesti taposta. Hovioikeus katsoi, että teko oli tehty suunnitelmallisesti taloudellisen hyödyn saamiseksi ja siten vakaasta harkinnasta. Teko oli hovioikeuden arvion mukaan myös kokonaisuutena arvostellen törkeä.