Ilo pitkästä stressistä – Johanna Anttonen on elänyt Power Cupin suhteen kuin jännityselokuvaa

1
Johanna Anttonen valmisteli tiistaina muun muassa jäähallin muuttamista ruokailupaikaksi. (kuva: SSS/Minna Määttänen)

Johanna Anttonen nimettiin Salossa järjestettävän lentopallon junioriturnauksen Power Cupin paikallispäälliköksi heinäkuussa 2019. Tämän tittelin piti jatkua kesäkuun alkuun 2020, jolloin turnaus oli alun perin tarkoitus pelata.

Monesti on menty ympäri, ja yhteen eli tässä tapauksessa Salon Urheilupuistoon on tultu. Eletään heinäkuun viimeistä viikkoa 2021, ja ehditään mennä elokuun puolellekin ennen kuin torstaina alkava Power Cup sunnuntaina päättyy.

Anttosen oli tarkoitus pitää tavanomainen loma sekä viime että tänä kesänä sen jälkeen, kun Power-rupeama olisi ollut runsas vuosi sitten ohi. Lopulta kävi niin, että lomaa tästä vapaaehtoistyöstä kertyi neljän viikon sijaan yksi viikko, jonka hän vietti heinäkuun puolivälissä.

– Silloin pistin puhelimen kokonaan syrjään, sillä en osaa vain katsoa jotain viestiä reagoimatta siihen ja toimimatta sen mukaan. Tuon viikon aikana WhatsApp-viestejä oli tullut noin 250. Nyt kun olen ollut lasten kanssa pari tuntia jossain, tuli viestejä useita kymmeniä siinä ajassa, Anttonen kertoo.

Tilanteet ovat eläneet jatkuvasti. Koronavirustilanteen kanssa on käyty perustasolla, kunnes palattiin kiihtymisvaiheeseen, joka on lopulta voimassa myös turnauksen aikaan.

– Kesäkuun puolivälissä olimme hetken niin, että ”jes, saadaan sittenkin järjestää hieman normaalimpi tapahtuma”. Nyt olemme taas tässä samassa tilanteessa; tämä on ihan kuin jostain jännityselokuvasta, Anttonen hymähtää.

Vaikka joukkuemäärä putosi noin kolmannekseen etukäteen toivotusta, eivät valmistelutehtävät suinkaan vähentyneet yhtä paljon.

Mikä lopulta onnellisinta, ei Anttonen ole tekemässä tapahtumaa yksin eikä edes kaksin tapahtumajohtaja Anna Komun kanssa. Salolaiset ovat kuin ovatkin uskaltautuneet lähtemään mukaan järjestelyavuksi.

– Talkoolaisia oli vielä kuukausi sitten noin sata vähemmän kuin heitä lopulta on. Ihmiset odottivat, että mitä tässä oikein tulee tapahtumaan. Meillä oli aivan kriisi, voi Anttonen tässä vaiheessa myöntää.

Talkoolaisten infotilaisuus järjestettiin alle viikko sitten Salohallissa. Sen jälkeen vapaaehtoisia on tullut mukaan useita kymmeniä lisää, ja heitä on tällä hetkellä talkoopäällikkö Laura Liljamon johtamana lähes 350.

– Täytyy sanoa Salon Viestille isot kiitokset. Tässä on ollut hirmuinen tsemppi päällä, ja kaikki mahdollinen apu on revitty, paikallispäällikkö kiittelee.

Ylitarjontaa ei ole vieläkään, eli jo ilmoittautuneiden talkoolaisten lisätyötunnit otetaan mielihyvin vastaan.

Ajankohtamuutos kesäkuun alusta heinäkuun loppuun vaikuttaa yllättävänkin paljon. Sekä Anttosen henkilökohtaisessa elämässä – lapset myös lomalla ja äiti tekemässä Power-hommia – että turnausjärjestelyissä ylipäätään.

– Normaalisti olisimme voineet käydä hyvissä ajoin palotarkastajien kanssa majoituskouluissa. Nyt sekin on mennyt viime tippaan. On tämä ollut välillä stressaavaa.

Anttonen ei kuitenkaan olisi oma positiivinen Anttosensa, jol-lei jo seuraavassa lauseessa tulisi iloinen huomio.

– On tämä kokonaisuudessaan kuitenkin hieno tapahtuma. Tämä yhteisöllisyys on niin kivaa, että talkooväki kyseleekin välillä jo, että ”mitäs hommia huomenna voisikaan tehdä”.

Ilo pitkästä epätietoisuudesta ja stressistä.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Ottakaa rokote
1 kuukausi sitten

Nyt 18 tartuntaa, ensi viikolla 30. Tällaisia isoja tapahtumia ei saisi ollenkaan järjestää.