Japani edelleen mitalikärkenä, Fidzi piti taas pintansa rugbyssa

0
Fidzi (kuvassa Josua Vakurunabili) jyräsi muut alleen miesten rugby-7:ssä. (kuva: Lehtikuva/AFP/Ben Stansall)

Naisuimari Yui Ohashi, naisjudoka Chizuru Arai ja miestelinevoimistelija Daiki Hashimoto pitivät Japanin mitalitilaston ykköspaikalla vielä viidennenkin kisapäivän jälkeen.

Ohashi kauhoi kuin kauhoikin kisojen toisen kultansa, tällä kertaa 200 metrin sekauinnista. Arai oli puolestaan ykkönen 70-kiloisten sarjassa, ja Hashimoto vei kultamitalin kuusiottelussa.

Japanin ykkössijaa ei juuri nyt uhkaa eniten Yhdysvallat vaan Kiina. Sille keskiviikko oli Japanin tapaan kolmen kullan päivä. Yhdysvallat napsi yhteensä kuusi mitalia Japanin neljää vastaan, mutta kullat jossain määrin kiertävät edelleen.

Pohjoismaista ensimmäistä mitaliaan jahtaavat edelleen Suomi, Ruotsi ja Islanti, Baltian maista Liettua. Viidennen kisapäivän aikana ensimmäisen mitalinsa saavutti kuuden eri maan edustajat, yhtenä niistä Fidzi.

Sen kulta miesten rugby-7:ssä oli noin miljoonan asukkaan saarivaltion olympiahistorian toinen mitali – ensimmäinen tuli samasta lajista samanvärisenä viisi vuotta sitten. Rugbyjoukkueiden pelaajat muodostavat suuren osan koko Fidzin olympiahistorian osallistujista, sillä esimerkiksi Pekingissä 2008 sillä oli mukana vain kuusi urheilijaa.

Yksi tämänhetkisen taulukon erikoisuuksista on Italia. Sillä on seitsemänneksi eniten mitaleita, 15 kappaletta, mutta niistä vain yksi on kultainen.

MITALITAULUKKOA 5/16 KISAPÄIVÄN JÄLKEEN

Australia nousi viidenneksi

1) Japani 13+4+5=22
2) Kiina 12+6+9=25
3) Yhdysvallat 11+11+9=31
4) Venäjän olympiakomitea 7+10+6=23
5) Australia 6+1+9=16…
25) Viro 1+0+1=2
28) Latvia ja Norja 1+0+0=1
43) Tanska 0+1+0=1

62 eri valtion urheilijat ovat saavuttaneet vähintään yhden mitalin.