Justin Young on PeU-Basketin ulkomaalaishankinta – ”Pelaajia on ensi kaudeksi reilusti”

0
Jussi Savolainen luotsaa PeU-Basketia. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

Koripallon miesten I divisioona B:ssä pelaava PeU-Basket on tehnyt ulkomaalaishankintansa ensi kaudeksi. Perniöön saapuu 201-senttinen ja 23-vuotias yhdysvaltalainen Justin Young.

Tarvittaessa Young tulee pelaamaan myös Korisliigan Salon Vilppaassa, jos hallitsevan Suomen mestarin pelaajatilanne sitä edellyttää.

Youngin pelipaikka löytyy tutusti korin läheisyydestä.
– Saatiin iso urheilullinen pelaaja mitä kaivattiinkin. Justin pystyy viimeistelemään vakuuttavasti läheltä koria ja ottamaan levypalloja molemmissa päissä kenttää. Todellisena pelotteena omalla korilla hän sopii varmasti hyvin tähän nuoreen joukkueeseen, PeU:n uusi päävalmentaja Jussi Savolainen kertoi Vilppaan nettisivuilla.

Young tahkosi täydet neljä vuotta NCAA2:n yliopistossa Cal Poly Pomonassa, jossa hän ylsi tilastoissa kaikkien aikojen blokkikolmoseksi ja kaksinkertaiseksi konferenssimestarina. Päätöskaudella Young summasi keskiarvoikseen 6,7 pistettä ja 3,5 levypalloa vajaassa 20 minuutissa.

– Molempien kanssa treenaava ja pääsääntöisesti Perniössä pelaava Justin on hieman erityyppinen pelaaja kuin viime kauden Saiquan Jamison. Justin on astetta monipuolisempi ja atleettisempi pelaaja, joka voi pelata molempia ison miehen pelipaikkoja. Mielenkiintoista nähdä, miten nuori mies sopeutuu kahden eri ympäristön vaatimuksiin ja miten paljon hän tulee kehittymään, Vilpas-luotsi Sami Toiviainen kommentoi.

Savolainen kertoi SSS:lle maanantaina, että PeU:n pelaajatilanne on ensi kaudeksi hyvä, mutta virallisia julkistuksia ei vielä voi antaa.

– Pelaajia on kyllä reilusti, mutta odotellaan, että saadaan poikien nimet sopimuspapereihin. Muutamien pelaajien opiskelupaikat ovat vielä selvityksen alla, mutta hyvä määrä on pelaajia, Savolainen vakuutti.

I divisioona B on jaettu ensi kaudeksi kahteen lohkoon. Joukkueita on ensi kaudella 16 ja runkosarjassa pelataan 22 ottelua. Oman lohkon joukkueet kohtaavat toisensa kahdesti ja toisen lohkon joukkueet kertaalleen.

Lohkojen neljä parasta jatkavat pudotuspeleihin, joiden voittaja nousee I divisioona A:han. Sijoille 5–8 jääneet joukkueet pelaavat omat putoamispelit ja kaksi heikointa putoaa alueelliseen II divisioonaan.

– Loppujen lopuksi kyseessä on tasainen sarja, joten on aika sama, mitkä joukkueet ovat meidän lohkossa. Varsinkin kun kaikkia vastaan pelataan. Meillä on mahdollisuudet pudotuspeleihin, jos vain pystymme tekemään omaa juttua, Savolainen arvioi.

Miesten I divisioona B kaudella 2021–2022
Lohko A: PeU-Basket, Äänekosken Kipinä Basket, Forssan Koripojat, Espoo Basket Team, Raholan Pyrkivä, Hyvinkään Ponteva, Tampereen Pyrintö Akatemia B, WB-Pantterit.
Lohko B: PuHu Juniorit, Lappeenrannan NMKY, Team Pajulahti, Ura Basket, Jyväskylän Weikot, Karkkila sekä uudet tuttavuudet Kataja Basket Talents ja Leppävaaran Pyrintö.

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments