Lundén, Friberg ja Olkinuora Salon kaupunginhallitukseen – Tammisesta valtuuston puheenjohtaja

10
Heikki Tamminen valitaan elokuussa Salon valtuuston puheenjohtajaksi.

Perussuomalaiset ehti ensimmäisenä nimeämään omat edustajansa Salon päätöksenteon avainpaikoille. Valtuustoryhmä ja paikallisosaston hallitus tekivät valinnat yhteiskokouksessaan sunnuntaina.

Perussuomalaiset keräsi kesäkuun kuntavaaleissa toiseksi suurimman äänisaaliin ja sai valtuuston puheenjohtajan paikan. Puheenjohtajaksi puolue esittää Heikki Tammista, joka toimi päättyvällä kaudella valtuuston kolmantena varapuheenjohtajana.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän tiedottajana ja valiokunta-asiantuntijana työskentelevä Tamminen sai vaaleissa 611 ääntä.

Puolueen ääniharava Salossa oli kansanedustaja ja kauppias Mikko Lundén 1 163 äänellään. Hän jatkaa kaupunginhallituksessa. Kaksi muuta perussuomalaista hallituksessa ovat yrittäjä Osmo Friberg ja rikosylikonstaapeli (evp.) Antti Olkinuora.

Mikko Lundén.

Pitkän linjan kokoomuslainen Osmo Friberg siirtyi perussuomalaisiin viime talvena. Hän keräsi kuntavaaleissa 429 ääntä eli kolmanneksi eniten puolueessa.

Neljänneksi suurimman äänisaaliin keräsi niin ikään entinen kokoomuslainen Jerina Wallius, 391 ääntä. Olkinuoran äänisaalis oli 345 ääntä.

– Kolmannesta paikasta käytiin ryhmän sääntöjen mukaan äänestys, ja tulos oli selvä, valtuustoryhmää johtava Antti Olkinuora kertoo.

Perussuomalaiset kävi kokouksessaan läpi myös lautakuntapaikkoja, mutta nimiä julkaistaan vasta kaupunginvaltuuston ensimmäisessä kokouksessa 9. elokuuta.

Osmo Friberg.

Salon puolueiden väliset paikkajakoneuvottelut jatkuvat 28. heinäkuuta, jolloin keskustellaan ylikunnallisista luottamuspaikoista. Muut puolueet aikovat tehdä omat valintansa vasta sen jälkeen.

– Meillä päätöksen tekee kunnallisjärjestön edustajisto, ja sen kokous on vasta 5. elokuuta. Päivä lyötiin lukkoon jo ennen juhannusta, koska ei tiedetty, ovatko neuvottelut helpot vai vaikeat, SDP:n valtuustoryhmää johtava Saija Karnisto-Toivonen kertoo.

– Emme ole lyöneet lukkoon päivää, jolloin valinnat tehdään. Se menee varmasti heinäkuun loppupuolelle, elokuun alkuun, keskustan kunnallisjärjestön puheenjohtaja Johanna Riski arvelee.

Antti Olkinuora.

Kokoomuksen valtuustoryhmää johtava Arttu Karhulahti sanoo, että puolue päättää koko paketista jälkimmäisen neuvottelukierroksen jälkeen.

– Neuvottelut jatkuvat 28. heinäkuuta, ja menee elokuun alkuun, ennen kuin pääsemme päättämään koko paketista, hän ennakoi.

Vihreiden paikkajakotyöryhmä kokoontuu miettimään nimiä jo tällä viikolla, mutta esityksiä saadaan vielä odottaa.

– Työryhmä tekee omat esityksensä yhdistyksen yleiskokoukselle todennäköisesti heinäkuun lopussa tai elokuun alussa, Sari Pesonen arvioi.

10 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Tarmo
1 vuosi sitten

On ikävää,että enemmän ääniä saanut naisvaltuutettu ei saanut haluamaansa kaupunginhallitus paikkaa vaan vähemmän ääniä saanut ei yrittäjä mies saa paikan. Oma vallanhimo menee ryhmän edelle. Taas petettiin äänestäjät.

Allan
1 vuosi sitten
Reply to  Tarmo

Emme tiedä lopullisia paikkajako ehdotuksia.

Lautakunnissa on tiettyjä tehtäviä, joissa ei voi olla yhtaikaa kaupunginhallituksessa ja lautakunnassa, koska kaupunginhallitus valvoo lautakuntia.

Vain puolueiden jäsenet voivat protestoida puolueen sisäisiä äänestys tuloksia ja valintoja.

Kiskolainen
1 vuosi sitten

Mitäs tämä nyt oikein on? Äänestäjät antoivat selkeästi suuremman äänimäärän Walliukselle kuin Olkinuoralle. Silti Olkinuora valittiin. Onko kyse mieskiintiöistä? Mielestäni enemmänkin rasismista.
Todella ikävä valinta ja tulee varmasti näkymään puolueen kannatuksessa seuraavissa vaaleissa. Eivätkös ne olekin maakuntavaalit?

Allan
1 vuosi sitten
Reply to  Kiskolainen

Olen käsittänyt niin, että kaikissa puolueissa vain puolueen jäsenet jotka osallistuvat valinta kokouksiin saavat äänestää hallitus ja lautakuntapaikoista jos on tarvetta äänestää.

Se on puolueiden oma asia miten he jakavat ja äänestävät sisäiset ehdotukset.

Kuntavaaleissa äänestäjät saavat äänestää vain valtuustoon pääsijät vaalitavan mukaisin säännöin.

Tarmo
1 vuosi sitten
Reply to  Allan

Eniten ääniä vaaleisssa saanut naisehdokas koko Salon alueelta ja neljänneksi eniten koko puolueesta Salossa. Olisi ollut loistava juttu saada työelämässä oleva perussuomalaisten nainen kaupunginhallituksen jäseneksi jo perussuomalaisten äijäimagon kannalta.

Allan
1 vuosi sitten
Reply to  Tarmo

En ota kantaa puolueen valintoihin, koska ne kuuluu puolueelle.

Oli puolue mikä tahansa.

Toistan kuitenkin ettemme vielä tiedä muita paikkaehdotuksia.

Yleisellä tasolla, esimerkiksi lautakunnan puheenjohtajuus on usein tärkeämpi kuin hallituspaikka.

Varmaankin jokaisella puolueella on jokin valituskanava johon sen jäsenet voivat valittaa.

pertti
1 vuosi sitten
Reply to  Allan

En ota minäkään mitään kantaa valintoihin koska en tiedä syitä. Ja oikeastaan se on heidän oma asiansa.

Pia
1 vuosi sitten
Reply to  Kiskolainen

Olisiko niin, ettei viime hetken puolueloikka luottamusta herättänyt?

Olli P
1 vuosi sitten
Reply to  Kiskolainen

Kyllä tulee näkymään, selkeä virhearviointi persuilta. Perästä kuuluu, sano torventekijä.

Olavi
1 vuosi sitten

Toivottavasti Wallius loikkaa johonkin toiseen puolueeseen,kun Perussuomalaiset eivät arvosta häntä.Äänet kyllä kelpasivat !!