Pääanalyytikko ja ninja on nyt myös leuanvetäjä – katso video!

0

Nordean pääanalyytikko Jan von Gerich twiittasi perjantaina seuraavaa: ”Saksan teollisuudessa kysyntä kasvaa nopeammin kuin tuotanto pystyy vastaamaan: hintapaineet lisääntyvät.”

Twiitin yhteydessä oli grafiikka otsikolla ”Saksan teollisuuden ostopäällikköindeksit”. Diagrammit löytyivät tuotoshintaindeksistä, uusien tilausten indeksistä ja tuotantoindeksistä.

Merkittävä talousasiantuntija von Gerich on nähty koronaviruspandemian aikana analysoimassa käänteitä muun muassa Ylen pääuutislähetyksessä. Kun halutaan vastauksia esimerkiksi Italian mahdolliseen euroeroon tai vaikkapa taannoin Yhdysvaltain presidentinvaalien tulokseen EU:n talouden kannalta, kysytään von Gerichiltä.

Saksan taloustwiittien jälkeen oli vuorossa pohdintaa siitä, kuinka uusi korona-aalto ei tällä kertaa muserra talousnäkymiä.

Jan von Gerich teki hyväksyttyjä suorituksia salolaisen Timo Matilan valvovien silmien alla. (kuvat: SSS/Santeri Iltanen)

Lauantaina hän pyöritteli lukuja, jotka eivät liittyneet suuremmin maailmantalouteen tai esimerkiksi Euroopan keskuspankkiin. 42-vuotiaan miehen piti päättää, kuinka monen kilon painot hänelle laitetaan Salossa järjestetyissä lisäpainoleuanvedon SM-kilpailuissa.

Von Gerich päätyi siihen, että kahden onnistuneen suorituksen jälkeen hän valitsi 77 kilon haasteen. Kolmaskin yritys onnistui, ja tässä oli miehen elämän ensimmäisen leuanvetokilpailun lopputulos.

– Jossittelu on aina kivaa. Olisi pitänyt laittaa viimeiseen 80 kiloa, mutta kyllä tähänkin pitää tyytyväinen olla, von Gerich hymyili kilpailun jälkeen.

No, ensi kerralla sitten. Vai tuleeko seuraavaa kertaa, oliko niin mukavaa?

– Jos vaan kisat osuvat omaan aikatauluun sopivasti ja ovat sopivan lähellä kotia, niin miksei.

Liikuntakeskus Vireessä pidetyt kisat sopivat sekä ajallisesti että matkallisesti hyvin viisihenkiselle perheelle, joka asuu Nummelassa. Reissusta tulikin koko perheen juttu.

Poika Bennie halusi välittömästi myös kilpailemaan 11-vuotiaiden sarjaan. Lisäksi vietettiin Bettina-tyttären 9-vuotissyntymäpäiviä Mathildedalissa.

Leuanveto poikkeaa von Gerichin leipätöistä melkoisesti, muttei läheskään niin paljon kuin hänen pääsääntöinen harrastuksensa. Se on englanninkieliseltä nimeltään obstacle course racing, jonka voisi tässä tapauksessa suomentaa maastoestejuoksuksi.

Jan von Gerichin kanssa samassa sarjassa kisanneen Teemu Ojalan suorituksissa riitti ilmeikkyyttä.

Esimerkiksi MM-kilpailuissa oli 15 kilometrin juoksumatkan aikana selvitettävänä sata estettä. Eikä nyt puhuta mistään yleisurheilun estejuoksun kaltaisista puomeista vaan lihaskunnon osalta vaativista suorituksista.

Von Gerich on vihkiytynyt tähän omien sanojensa mukaan ninjailuun siinä määrin, että perheen kotipihalle rakennettiin laaja esterata harjoittelua varten.

Treeniä kertyykin runsaasti, yli kymmenen kertaa viikossa.

– Aamuharjoituksessa ennen työpäivän alkua vedän leukoja lämmittelynä, ja painojen kanssa vetoja tulee kolme kertaa viikossa.

Korona-aika on muuttanut hänelläkin työnteon lähes kokonaan etämuotoiseksi.

– Jos asiasta voi jotain hyvää hakea, niin harjoittelun kannalta etätyö on helpompaa, kun kaikki tarpeellinen löytyy kodin lähiympäristöstä. Suunnilleen lounastauon aikana pystyn tekemään päivän varsinaisen treenin, joka kestää yleensä hieman yli tunnin.

Kuinka paljon työ ja vapaa-aika sekoittuvat, eli kuinka paljon seuraat talouskäyriä myös työajan ulkopuolella?

– Kyllä ne sekoittuvat. Harjoitellessa kuuntelen luettua versiota Economist-lehdestä podcastina, eikä uutisia täysin pakoon pääse. Mutta pyrin kuitenkin pitämään kynnyksen asioiden sekoittumisessa suhteellisen korkealla.

Tapio Hokkanen yritti maailmanennätystä, joka jäi tällä kertaa haaveeksi.