Potilaat tarvitsevat verta kesälläkin – Salon lähialueella useita mahdollisuuksia verenluovutukseen ensi viikolla

0
Verenluovuttajia tarvitaan kesäaikaan yhtä paljon kuin muulloinkin. Kuva: Matti Leppänen

Verenluovuttajia tarvitaan kesälläkin. Luovuttaa voi myös lomareissun varrella.

SPR:n Veripalvelun mukaan kesän aikana on ollut ajoittain haastavaa löytää riittävästi verenluovuttajia. Syynä ovat muun muassa pitkään jatkuneet helteet ja koronaepidemia. Verenluovuttajia tarvitaan kuitenkin kaikista veriryhmistä joka arkipäivä, sillä verivalmisteet säilyvät vain rajallisen ajan.

– Toistaiseksi verenluovuttajia on riittänyt ja potilaat ovat saaneet tarvitsemansa verivalmisteet. Ei voi muuta kuin kiittää aktiivisia verenluovuttajia, jotka ovat auttaneet helteistä ja epidemiatilanteesta huolimatta. Nämä ihmiset ovat hengenpelastajia, Veripalvelun viestintä- ja henkilöstöjohtaja Willy Toiviainen sanoo tiedotteessa.

Salon lähialueella verta voi luovuttaa ensi viikolla kolmessa eri paikassa. Someron seurakuntakeskuksessa (Härkäläntie 1) verenluovuustilaisuus on tiistaina 3.8. klo 13.30–18.00, Marttilassa Martintalolla (Metsäniityntie 9) keskiviikkona 4.8. klo 14–18 ja Kemiössä Wrethallassa (Museotie 7) torstaina 5.8. klo 14–18.

Veripalvelulla on koko koronavirusepidemian ajan ollut vahvat varotoimet, jotta luovutukseen voi tulla turvallisin mielin. Verenluovutukseen tulee varata aika, jonka voi tehdä osoitteessa: veripalvelu.fi/ajanvaraus. Koronavirusrokote ei estä verenluovutusta.