Power Cup alkaa torstaina – järjestäjä vetoaa tapahtuman turvallisuussuunnitelmiin

12
Power cupin kentät ovat valmiina torstaina alkavia pelejä varten. Kuva: SSS/Minna Määttänen

Salossa järjestetään torstaina alkava ja viikonlopun yli kestävä Power Cup -lentopalloturnaus. Turnauksen johtaja Anna Komu kokee, että tapahtuma on pahentuneesta koronatilanteesta huolimatta turvallinen, vaikka moni ympäri Suomen tulevista osallistujista on nuoria eli rokottamattomia. Komu painottaa, että tapahtuma on järjestetty erityisjärjestelyin.
– Teemme parhaamme, että tapahtuma olisi kaikille turvallinen ja ettei tartuntoja tulisi tätä kautta. Olemme varautuneet viranomaisten kanssa koronatilanteeseen niin hyvin kuin olemme pystyneet.
Komu kertoo, että tapahtumassa on varauduttu moneen. Joukkuemäärä on rajattu puoleen, jolloin osallistujia on yli puolet vähemmän. Komu arvioi, että koko tapahtumaan osallistuu korkeintaan runsaat 3 000 ihmistä, joista hieman yli 2 000 on pelaajia, valmentajia ja huoltajia.
Komu vetoaa turvallisuudessa turnauksen laajaan alueeseen ja turvavälien pitämiseen. Hän myös korostaa käsihygienian ja kasvomaskien tärkeyttä tapahtumassa. Myös mahdollisiin sairastumistapauksiin on Komun mukaan varauduttu.
– Meillä on hyvät eristystoimenpiteet, mikäli jollekin tulee oireita. Meillä on hyvät suunnitelmat, jotka on tehty yhdessä terveysviranomaisten kanssa, hän painottaa.

12 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Vollisti
1 kuukausi sitten

Johtaja kokee – hyvä niin, muttei lupaa.

Ehkä rauhallisempi
1 kuukausi sitten

No, ehkä tämä ei ole niin alkoholinhuuruinen ”turnaus” kuten viime viikonloppuinen.

Huoltaja
1 kuukausi sitten

Eiköhän heilläkin taustajoukot ole mukana pitämässä asiasta huolta.

Anne
1 kuukausi sitten
Reply to  Huoltaja

Rikalan edessä huoltajat ilman maskeja ihan lasten lähellä, huusivat vielä ohjeita lujaa. Lapsilla maskit leuan alla. Se siitä huolenpidosta.

Huoltaja
1 kuukausi sitten
Reply to  Anne

Tarkoitin kyllä, että pitävät huolta alkoholinkulutuksesta.

Anne
1 kuukausi sitten
Reply to  Huoltaja

Sorry, luin liian pikaisesti tekstiä.
Näky hirvitti, koska koulu olisi tärkeää päästä aloittamaan normaalisti eikä etänä.

Niko
1 kuukausi sitten
Reply to  Anne

On hienoa, että Saloon saatiin tällainen Power Cup -turnaus. Jospa antaisimme siihen osallistuvien taustajoukkoineen nauttia tästä pelaamisesta ja jätetään se heidän arvostelu ja kaupungilla kyttääminen pois kokonaan. Annamme huonon kuvan salolaisista, oli koronaa tai ei.

Samaa mieltä
1 kuukausi sitten
Reply to  Niko

Juuri näin.

Itseä alkaa risomaan tämä ilmapiiri, että ihan kuin oikein toivottaisiin, että nämä tapahtumat, mitkä ovat suunitteilla, epäonnistuisivat ja korona räjähtäisi niistä käsiin.

Onko se aikuisten oikeasti jonkun mielestä huono juttu, jos nämä tulevat tapahtumat onnistuisivat eikä tulisi pahemmin yhtään uusia koronaraportointeja niiden jälkeen?

Kylmä fakta
1 kuukausi sitten
Reply to  Samaa mieltä

Aikuisten oikeasti ne räjähtävät kyllä, ei siinä toivo auta.

Seppä
1 kuukausi sitten
Reply to  Samaa mieltä

Minua taas iljettää lukea, kuinka koronatilannetta vähätellään joidenkin toimesta. Korona ja sen vaarallisuus ei katoa sillä, että toivotaan vaan nyt tässä parasta ja viitataan kintaalla kaikkea varovaisuutta kohtaan.

Kovin nämä tapahtumien järjestäjät aina puhuvat turvallisuuden puolesta, mutta kun faktat ovat näyttäneet jo, että kaikissa nyt lähiaikoina järjestetyissä massatapahtumissa on lähes poikkeuksetta tapahtunut koronatartuntoja ja jatkoaltistumisia.

Näinkö hyvä?
1 kuukausi sitten
Reply to  Samaa mieltä

Tällä menolla korona ei taltu koskaan, vaan sama homma tulee jatkumaan vuodesta toiseen.

Tautihuippu
1 kuukausi sitten
Reply to  Niko

Upea tapahtuma pelaajille, huoltajille, järjestäjille ja Salolle. Nyt vaan oli ja on väärä aika. Taitaa osua Salon tähän mennessä pahimpaan tautihuippuun. Huonolla onnella Salosta leviää urakalla koronaa koko maahan.

Viime päivien lukemat ovat sellaisia, että Saloon ei pitäisi muualta tulla eikä Salosta mihinkään mennä viikkoon. Voisiko Salon tämän hetken korkeat luvut kuitenkin olla massatapahtumien perua?