Puolueiden väliset paikkaneuvottelut loppusuoralla Salossa – SDP johtaa kaupunginhallitusta, valtuuston puheenjohtaja perussuomalaisista

1

Salon valtuustopuolueet ovat saaneet vaalien jälkeiset paikkaneuvottelut loppusuoralle.

Kaupunginhallituksen osalta puolueiden väliseksi paikkajaoksi on sovittu jokaiselle suurelle puolueelle kolme paikkaa ja vihreille yksi paikka.

Lautakuntien paikkajako noudattelee samaa kaavaa paitsi sosiaali- ja terveyslautakunnan ja rakennus- ja ympäristölautakunnan osalta. Sote-lautakunnasta kokoomus, keskusta ja perussuomalaiset ovat luovuttaneet yhden paikan pienille ryhmille, SDP luovutti yhden paikan rakennus- ja ympäristölautakunnasta. Vasemmistoliitto nimeää kaksi sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsentä ja yhden rakennus- ja ympäristölautakunnan jäsenen. Liike Nyt nimeää yhden sote-lautakunnan jäsenen.

Ryhmät ovat lisäksi sopineet, että tarkastuslautakunnan kokoa kasvatetaan kahdella jäsenellä yhteentoista. Näin kaikille puolueille tulee paikka tarkastuslautakuntaan, isoille kaksi ja pienille yksi. Lautakuntaan palautetaan toinen varapuheenjohtaja.

Suurin puolue SDP valitsi johdettavakseen kaupunginhallituksen, ja valtuuston puheenjohtaja tulee perussuomalaisten ryhmästä. Kokoomus johtaa tulevan kauden kaupunkikehityslautakuntaa, ja keskustasta valitaan opetuslautakunnan puheenjohtaja. SDP saa lisäksi johdettavakseen vapaa-ajan lautakunnan, perussuomalaiset rakennus- ja ympäristölautakunnan, kokoomus tarkastuslautakunnan ja keskusta sosiaali- ja terveyslautakunnan.

Kaupunginvaltuustossa ja kaupunginhallituksessa sekä kaupunkikehityslautakunnassa ja opetuslautakunnassa on jatkossa puheenjohtaja ja kolme varapuheenjohtajaa. Muissa pitäydytään vallitsevassa kahden varapuheenjohtajan mallissa.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Sivusta seuraaja
25 päivää sitten

Kuntavaalien äänitulokset heijastui paikkajakoihin. Toivottavsti valtuutettujen saamat äänimäärät näkyvät myös henkilövalinnoissa. Ymmärtävätkö listoilla äänimääriä menettäneet tinkiä uskostaan olevansa korvaamattomia.