Rekrykortti on katsottava

0
Työvoimapula vaivaa sekä kuntia että sairaanhoitopiirejä.

Salo on käynnistänyt poikkeuksellisen mittavan rekrytointikampanjan. Kaupunki hakee kerralla liki kuuttakymmentä sosiaali- ja terveysalan ammattilaista.

Uusista työntekijöistä suunnitellaan laajaa vakinaisten sijaisten poolia, jota käytettäisiin eri palvelualueilla ja yksiköissä. Yli puolet joukosta on lähihoitajia.

Kaupungin ensimmäinen rekrytointikampanja päättyy elokuun alussa. Hakuja on tarkoitus järjestää tarvittaessa uusia.

Salon vt. sosiaali- ja terveysjohtaja Anneli Pahta myönsi jo etukäteen, että olisi superyllätys, jos kaikki työntekijät löytyisivät yhdellä kierroksella.

Kaupungin kampanjan taustalla on maanlaajuinen pula sosiaali- ja terveysalan ammattilaisista. Esimerkiksi Pohjois-Karjalassa kokonaisia terveysasemia on jouduttu sulkemaan rekrytointiongelmien takia.

Salossa vakinaisiin virkoihin on toistaiseksi riittänyt tekijöitä, mutta sijaisten löytäminen on tuottanut vaikeuksia. Jatkuva työntekijöiden haku-, haastattelu- ja valintarumba työllistää myös esimiehiä ja vie aikaa hoitotyöltä.

Ongelma on huomattu Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissäkin. Sen hallitus hyväksyi kesäkuussa esityksen, jonka mukaan piiri alkaa vakinaistaa määräaikaisessa työsuhteessa olevaa henkilöstöään vastatakseen ongelmaan.

Piirin mukaan kilpailu työvoimasta on lisääntynyt huomattavasti. Koronaepidemia on pahentanut tilannetta entisestään – toivottavasti vain väliaikaisesti.

Kuntien ja sairaanhoitopiirien kilpailu osaavasta työvoimasta on tuskin hellittämässä. Sote-uudistuksen jälkeen kilpailu jatkuu hyvinvointialueiden välisenä.

Salon rekrytointikampanja on ajatuksena hyvä ja toivottavasti tuloksekas. Työvoimapulan takia tämäkin kortti kannattaa kääntää.

Päätös mainostaa sosiaali- ja terveysalan työpaikkojen lisäksi muitakin työnantajia ja Saloa asuinpaikkana on oivaltava.

Työn perässä muuttaminen on aina helpompaa, jos puolisollakin on mahdollisuus löytää uudelta asuinalueelta töitä.

Käy Salon rekrytointikampanjassa miten tahansa, sosiaali- ja terveysalan työvoimapula ei ole hellittämässä.

Suomen harmaantuminen tarkoittaa, että hoidettavia on yhä enemmän. Samaan aikaan työmarkkinoille tulee yhä pienempiä ikäluokkia.

Kuntien, sairaanhoitopiirien, hyvinvointialueiden ja valtion pitää vakavasti miettiä, miten kriittisten alojen työvoiman saati turvataan tulevaisuudessa.