Salo Volley tehtiin entistä turvallisemmaksi – joukkuemäärä nousi viime vuodesta

5
Salo Volleyn kesätyöntekijät Minja Laaksonen (vas.), Akseli Ruuskanen ja Lotta Raassina järjestelivät torstaina paikkoja kuntoon viikonlopun lentisfestaria varten.

Järjestyksessään 44. Salo Volley pelataan tulevana viikonloppuna tuttuun tapaan Urheilupuiston tekonurmella.

Kuten viime vuonna, myös tällä kertaa koronavirus on aiheuttanut paitsi lisätöitä myös lisäjärjestelyitä LP Viestin organisaatiolle.

Viime vuonna Salo Volley saatiin järjestetty ilman ainuttakaan altistumista tai tartuntaa. Tänä vuonna järjestelyt on tehty entistä turvallisemmaksi.

– Anniskelualue on nyt lähes tuhat neliötä suurempi, jotta osallistujat pystyvät olemaan vielä väljemmin. Lisäksi lasten ohjelmasta on luovuttu, emmekä houkuttele ihmisiä paikalle millään ylimääräisellä, Salo Volleyn tapahtumatiimin jäsen Pirjo Silenius kertoo.

Kenttäalueelle pääsevät ainoastaan joukkueiden pelaajat, joille jaetaan rannekkeet. Rannekkeiden määrää on Sileniuksen mukaan rajoitettu, ja niitä jaetaan ennalta ilmoitetun pelaajamäärän verran.

Torstaina tulleen uusien rajoitusten mukaan anniskelu päättyy jo kello 24 ja anniskelualueen on oltava tyhjä kello 1.

– Sitä en vielä tiedä, pitääkö meidän lopettaa musiikin soittaminen samaan aikaan kuin anniskelu, kiireinen Silenius mietti.

Salo Volleyn tapahtuma-alue aukeaa jo perjantaina, mutta pelit alkavat lauantaina kello 9.

Perjantain ohjelmassa on kuitenkin yksi ottelu: Salon Seuraparlamentin ja Salon Kulttuurintekijöiden välinen haasteottelu, joka alkaa kello 18.

Lauantain sääennuste näyttää käytännössä täydellistä ”volleykeliä”: reilut 20 astetta ja puolipilvistä, eikä sateen uhkaa. Monille pelaajille huomattavasti raskaammalle sunnuntaipäivälle on luvattu hellettä.

Epävarmuudesta huolimatta Salo Volley oli tänäkin vuonna suosittu. Tapahtumaan ilmoittautui 137 joukkuetta. Se on kahdeksan joukkuetta enemmän kuin viime vuonna.

– Kyllähän se jännitti loppuun asti, että uskaltavatko ihmiset tulla, Silenius myönsi.

Epävarmuutta kenties hälvensi se, että Salo Volleyn osallistujien keski-ikä on melko korkea, eli rokotuskattavuus lienee myös korkea.

– Emme tosiaan ole mikään nuorisotapahtuma, Silenius naurahti.

Nuorisotapahtuman vuoro on ensi viikolla, jolloin Urheilupuistossa pelataan typistetty junioriturnaus Power Cup. Power Cup -alueen rakentaminen alkaa heti sunnuntaina, kun viimeinen Salo Volleyn ottelu on päättynyt.

Salo Volley XLIV – Sarjat ja joukkuemäärät

Miesten kilpasarja: 6
Miesten harrastesarja: 50
Naisten kilpasarja: 5
Naisten harrastesarja: 12
Sekasarja 1: 35
Sekasarja 2: 29
Joukkueita yhteensä: 137
Kenttiä yhteensä: 30

Ottelut alkavat Urheilupuiston tekonurmella lauantaina ja sunnuntaina kello 9.

5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Aksu
1 vuosi sitten

Eli yleisö ei pääse kiertämään laajaa pelialuetta, mutta alueen baariin kyllä pääsee. Lisäksi järjestetään volleyetkot, jatkot, festarit ja mitä lie, joissa turvavälejä ei ole edes mahdollista pitää. Pikkuisen ristiriitaista.

Elmeri
1 vuosi sitten
Reply to  Aksu

Salo kun kyseessä ei mikään ole mahdotonta. Tapahtuman järjestäjät ovat ulkokultaisia. Raha ratkaisee. Ei turvallisuus ja se, että oikeasti oltaisiin huolissaan ja että edes välitettäisiin.

Pahaa pelkään
1 vuosi sitten
Reply to  Aksu

Ensi viikolla luemme taas lehdestä, miten ’hyvin’ järjestäjien koronatorjunta puri. Kaikki viime viikonlopun festarien tuloksetkaan eivät ole vielä selvillä, joten emme virallisesti tiedä, miten järjestäjät onnistuivat. Nähdyn ja kuullun perusteella eivät kovin hyvin. Kännääjiä on vaikea pitää erossa toisistaan samoin kuin joukkueurheilijoita/-harrastajia. Paljon luvataan, mutta valvooko kukaan?

Lari
1 vuosi sitten

Järjestävän tahon on helppo esittää vastuullista tässä asiassa, kun itse asiassa yleisö kenttien ympärillä ei tuo mitään lisäarvoa (eli rahaa). Päinvastoin, se sitoisi järjestyksenvalvojia, joiden pitäisi tarkistaa kaikkien alueelle menevien laukut. Ettei vaan kukaan vie alueelle omia juotavia, se olisi taas myynnistä pois.
Eli vastuullisuus on sitä, että vain maksavat asiakkaat ovat tervetulleita. Kaksinaamaista.

Liikkuva
1 vuosi sitten
Reply to  Lari

Lari ja muut. Muutama kesä sitten paikalla kierreltyämme huomasin niitä pulloja sinne vaivihkaa menneen, kirkkaita lasisia. Ei se näköjään kopelosormi ole joka paikkaan uskaltanut. En kannata juopottelua enkä kyllä muitakaan päihteitä. Liikunta liikuntana.