Salon Messut palaavat tammikuussa – teemana koti, mökki ja vapaa-aika

1
Salon Messujen messupäällikkö Riikka Helenius (vas.) ja myyntipäällikkö Marjaana Ollanketo kannustavat ihmisiä lähtemään rohkeasti mukaan messuille esittelemään omia ideoitaan. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

Salon Seudun Elinkeinomessut ry:n järjestämät Salon Messut pidetään tammikuussa kahden vuoden tauon jälkeen. Messujen taustalla häärii tänä vuonna kaksi uutta kasvoa: messupäällikkö Riikka Helenius ja myyntipäällikkö Marjaana Ollanketo.
Messujen teemana on koti, mökki ja vapaa-aika. Heleniuksen ja Ollankedon mukaan teema on kuitenkin lavea.
– Teemaan mahtuu sisälle kaikkea mahdollista, joten yritykset laidasta laitaan ovat tervetulleita näytteilleasettajiksi, Ollanketo kertoo.

Järjestäjien mukaan messut pidetään melko perinteisellä kaavalla. Tapahtumaan haetaan kuitenkin lisää näyttävyyttä tekniikan kautta, ja ulkotilaan tullaan panostamaan entistä enemmän.
– Vaikka onkin talvi, aiomme ottaa ulkotilan paremmin haltuun. Haluamme tehdä sisääntulosta kutsuvan, ikään kuin tapahtuman eteisen, Ollanketo kertoo.
Iltatorien turvallisuuspäällikönä toimiva Helenius haluaa korostaa messuilla myös turvallisuutta. Hän aikoo tehdä tapahtumaan kattavat turvallisuussuunnitelmat.
– Aiomme panostaa tarkkoihin suunnitelmiin ja turvallisuuden näkyvyyteen. Haluamme tehdä tapahtumasta kaikille turvallisen ja viihtyisän, hän kertoo.

Messuille voi perinteiden mukaisesti tulla viihtymään ja tapaamaan tuttuja sekä tutustumaan tuotteisiin ja tekijöihin niiden takana. Helenius kertoo, että kantava idea on tuoda paikallista elinkeinotoimintaa näkyvämmäksi.
Ollankedon mukaan uutuudet messuille tulevat etenkin yrityksiltä.
– Yritykset pääsevät esittelemään uusia ideoitaan. Teemme messut yrityksille, emme meille, hän tiivistää.
Järjestäjät toivovat, että messut olisivat paikka, jossa ihmiset pääsisivät tapaamaan toisiaan ja luomaan uusia kontakteja.
Myyntipäällikkö Ollanketo kertoo, että paikkoja yrityksille on myyty jo hyvin, mutta vapaita paikkojakin löytyy vielä.

Vuonna 2019 messuilla viihtyi yli 5000 kävijää. Heleniuksen mukaan vähintään samaan pyritään seuraavillakin messuilla.
– Nyt kun on ollut tapahtumatonta aikaa, niin ihmiset saattavat myös olla halukkaampia lähtemään eri tapahtumiin, hän arvelee.
Koronatilanne ei juurikaan huoleta järjestäjiä. Messuja tehdään sillä ajatuksella, että ne pystytään pitämään ensi vuoden alussa.
– En pidä messuja mahdottomana. Toivotaan, että ne saadaan toteutettua, Helenius toteaa.
Messutunnelmiin päästään jo etukäteen syyskuussa, kun torilla juhlitaan Salon Seudun Elinkeinomessut ry:n 60-vuotista taivalta.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Ihmeellistä
2 kuukautta sitten

Eikö ole turhaa järjestellä kaiken maailman tapahtumia, kun koronatilanne jyllää päällä, ei se ainakaan vähene näillä tapahtumilla.

Välinpitämättömyys kasvaa samassa suhteessa koronalukujen kanssa.