Salon Power Cupiin tultiin pitkän matkan takaa – ”Takapuoli on puuduksissa”

0
Kempeleen Lentopallon B-tytöt olivat pukeutuneet pinkinvärisiin huomioliiveihin. Kuva: SSS/Santeri Iltanen
Artisti Cledos avasi Power Cupin virallisesti käyntiin torstaina. Kuva: SSS/Santeri Iltanen

 

Kaikki lentopallotiet johtivat torstaiksi Saloon.

Näin kai voi sanoa, vaikka unelma tuhannen joukkueen Power Cupista kutistuikin koronan takia harmittavasti vajaaseen 300 joukkueeseen.

Isäntäseura Salon Viesti ja helsinkiläinen PuMa-Volley saivat tämänkertaiseen turnaukseen eniten joukkueita, 18 kumpainenkin. Hyvänä kolmosena tuli Kempeleen Lentopallo, joka lähetti matkaan 16 joukkuetta.

– Lentopallo on Oulun seudulla ollut kovassa nosteessa. Kempeleessä juniorimäärä on suurin, vahvistaa seuran B-tyttöjen valmentaja Mervi Isola.

Kempeleen Lentopallolla on side myös Saloon, sillä LP Viestistä tuttu mestariluotsi Kari Raatikainen oli päävalmentajana nostamassa seuran miesten liigatasolle keväällä 2006.

Nykyisin KempeLe on juniorilentopalloon keskittyvä erikoisseura.

KempeLeen B-tytöt olivat tositoimissa heti turnauksen avanneessa ottelussa Espoon Lentistä vastaan. KempeLe avasi vahvasti turnauksen kukistamalla espoolaiset eräpistein 25–23, 25–16.

– Hauskaa on tultu pitämään. Turnauksen voittoa tavoitellaan, mutta sen näkee sitten, miten käy, joukkueen yleispelaaja/libero Iitu-Henniina Nevala sanoi.

Onko Power Cup sinulle kesän kohokohta?

– Kyllähän se Kultavaskooli-turnaus (Rovaniemellä) oli toisena, mutta menee se tämäkin samalla. Tämä taitaa olla kahdeksas tai yhdeksäs Power Cup. Aina tätä odottaa joka vuosi, Nevala pohti.

KempeLeen B-tytöt on mahdollista bongata hyvin kentältä, sillä joukkue esiintyy turnauksessa pinkinvärisillä huomioliiveillä.

– Yhdessä suunnittelimme peliasut, Nevala kertoi.

Hänen mukaansa pelaaminen ulkona ei juuri eroa sisälentopallosta.

– Tuuli pitää ottaa huomioon, ei kai siinä muuta.

Yksi pienimmistä ja ellei pienin itsenäinen kunta Salon Power Cup -turnauksessa on Pohjois-Savossa sijaitseva 2 400 asukkaan Tuusniemi. Sen kunnan seura Raju on edustettuna tämänvuotisessa tapahtumassa kahdella joukkueella.

– Pitkä matka oli Saloon. Kello 11 lähdettiin keskiviikkona matkaan ja 19 oltiin perillä. Takapuoli on puuduksissa, Rajun D-tyttöjen valmentaja Hannu Reinikainen naurahti.

Ensimmäinen yö oli mennyt kuitenkin hyvin.

– Tytöt ovat nyt ensimmäistä kertaa Powerissa. Tosi odottavin mielin he ovat. Olen ehtinyt jo kahden vuoden ajan hehkuttaa heille, kuinka hieno turnaus tämä on, Reinikainen kertoi.

Hän kiitteli Salon Power Cupin järjestelyitä erinomaisiksi.

– Kaikki toimii kuin rasvattu.

Yleisseura Rajussa lentopallotoiminta junioreissa on saatu pystyyn vasta hiljattain.

– Tämä on itse asiassa pioneeriryhmä. Olemme pieni ja aloitteleva seura. Junioritoiminta lähti liikkeelle koulun kerhosta ja ajautui siitä seuratoimintaan.

Rajun D-tytöillä on selkeät tavoitteet Salossa.

– Pidetään hauskaa ja nautitaan tapahtumasta ja lentopallosta, Reinikainen suunnitteli.

 

Tuusniemen Rajun D-tytöt olivat ensimmäistä kertaa mukana Power Cupissa. Kuvassa oikealla valmentaja Hannu Reinikainen. Kuva: SSS/Santeri Iltanen

 

Power Cupissa pelaajien vastuulla on pelaamisen ohella myös otteluiden tuomarointi. Ylihärmän Junkkareiden C-pojat Matias Passinen ja Ilmari Liinamaa hoitivat tuomarivuoroaan ottelussa Pieksämäen Tsemppi-82–LP Kangasala.

– Vähän vaikea peli oli, kun oli niin monta epäselvää kohtaa ja pelaajat vänkkäsivät tuomioista vastaan, ottelun viheltänyt Passinen sanoi.

Poikien mielestä tuomarointivuorot eivät kuitenkaan ole pakkopullaa.

– On se hauskaa, he tuumivat.

Mitä odotatte Salon Power Cupilta?

– Hyviä pelejä ja voittoja!

 

Ylihärmän Junkkareiden Matias Passinen (vas.) ja Ilmari Liinamaa hoitivat tuomarivuoronsa kunnialla. Kuva: SSS/Santeri Iltanen

Power Cup 2021

Salon Viesti (18 joukkuetta)
PuMa-Volley (18)
Kempeleen Lentopallo (16)
Nurmon Jymy (13)
Hämeenlinnan Lentopallokerho (8)
Jankko Lentopallo ry (8)
Vaasan Kiisto (8)
WoVo Rovaniemi (7)
Mikkelin Passarit (7)
Muhos-Volley 96 (7)
Raision Loimu Juniorit (7)
…………………………………………..
Kosken Kaiku (4)
Perniön Sisu (4)
Someron Pallo (4)
Kaikkiaan 74 seuraa.