Saloon 13 uutta koronatartuntaa, koko Varsinais-Suomeen yhteensä 99

12

Salossa raportoitiin lauantaina 13 uutta koronatartuntatapausta, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Salon lähikunnissa ei uusia tartuntoja ilmennyt, mutta Turussa uusia tartuntoja todettiin 58. Koko Varsinais-Suomessa uusia koronatapauksia kirjattiin yhteensä 99 ja koko Suomessa 570. Eniten uusia tartuntoja, 247, oli Helsingin ja Uudenmaan alueella.

Rokotettujen osuus koko Suomessa on THL:n rokotusrekisterin mukaan nyt 64,9 prosenttia ja kahdesti rokotettujen osuus 30,9 prosenttia kaikista 12 vuotta täyttäneistä. Salossa rokotettujen osuus on 68,3 prosenttia ja toisenkin rokotteen saaneiden osuus 35,0 prosenttia. Somerolla vastaavat luvut ovat 71,4 ja 47,2. Turussa yhden kerran rokotettuja on 61,2 prosenttia ja kaksi kertaa rokotettuja 29,2 prosenttia.

Koronatilanne 24.7.2021

 • Salo + 13 (yhteensä 961)
 • Somero 0 (yhteensä 42)
 • Paimio 0 (yhteensä 239)
 • Sauvo 0 (yhteensä 45)
 • Kemiönsaari 0 (yhteensä 83)
 • Koski 0 (yhteensä 30)
 • Marttila 0 (yhteensä 21)
 • Turku + 58 (yhteensä 6 411)
 • Varsinais-Suomi + 99 (yhteensä 10 900)
 • Suomi + 570 (yhteensä 102 612)
 • Lähde: THL

 

 

 

12 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Yks mamma 75
2 kuukautta sitten

Kun kesä on ja kivaa, kuka enää koronaa muistaakaan. Jos se tulee niin antaa tulla vaan, kyllä lääkärit hoitaa. Sanokoot toiset muuta, mutta mammaa huolestuttaa teidän nuortenkin puolesta.

Huolestunut kaikkien puolesta
2 kuukautta sitten
Reply to  Yks mamma 75

Uutisessa ei mainittu tartunnan saaneiden ikää tai että he olisivat nuoria.

Tavis torilta
2 kuukautta sitten

Toivottavasti on edes yksi rokote saatu, niin tauti on lievempi. Lopputulosta emme tiedä.

Duunari
2 kuukautta sitten

Rupee Salo soi festareiden tulokset näkymään!! Tuon 13 voi kertoa 10-30 niin ollaan lähellä todellista!! Lievempioireiset eivät mene testeihin, kun sillä suuret vaikutukset työpaikkaan!!

Mimmi68
2 kuukautta sitten

Tosiasia on tällä hetkellä kuitenkin se, että koko Suomessa on sairaalahoidossa n 50 ihmistä ja tehohoidossa alle 10. Se on ainoa oikea mittari kertomaan tilanteen vakavuudesta.

Vähän nuhaa
2 kuukautta sitten
Reply to  Mimmi68

Jaaha, no miksi nämä sitten kävi sairaalassa, ja pääsi tilastoihin, jos kaikki on kunnossa ja vähän nuhaa? Itse en yleensä siellä käy, en oikeastaan ollenkaan. Varsinkaan, jos olisi vähän nuhaa. Taitaakin olla vähän pahempi nyt.

Koronaluvut
2 kuukautta sitten
Reply to  Mimmi68

Ja samalla muistetaan, että tänään positiivisen tuloksen saaneista pieni osa joutuu sairaalaan noin parin viikon sisällä. Pari viikkoa sitten päivittäiset luvut olivat noin puolet tämänpäiväisestä. Toivotaan, että nuoremmista ja rokotetuista joutuisi vain 1-3% sairaalaan, mutta kohonneet tartuntaluvut enteilevät korkeampia potilaslukuja.

Kannattaa myös tiedostaa, että valitettavan huomattava osa noista 500:stä tulee kärsimään pitkään koronaoireista, 10 viikkoa, puoli vuotta, vuoden. Samaa mieltä kuitenkin, että teho-osastokuormituksen ennuste pari kolme viikkoa eteenpäin on merkittävin mittari tilanteen seuraamiseen.

Päkä
2 kuukautta sitten

Ensi viikolla nähdään tartuntojen tuplaantuminen tuosta 13:sta.

Vapautta haluava
2 kuukautta sitten

Kaikki halukkaat voivat aivan vapaasti pysyä kotonaan koronaa piilossa vaikka seuraavat kymmenen vuotta. Kansalaisille on viime vuodesta alkaen luvattu että rokotteet ovat avain vapaampaan elämään. Nyt vaikuttaa siltä, että poliitikot ovat jälleen kerran puhuneet sitä kuuluisaa muunneltua totuutta. Aina vaan seurataan tartuntamääriä, vaikka oikeampi mittari olisi sairaalassa olevien sekä teho-osastolla olevien määrä. Jos nuo kaksi viimeistä lukua alkavat nousta, on syytä ryhtyä pikaisiin toimiin. Muussa tapauksessa riittää että tilanteen kehittymistä seurataan. Aina vaan tiukempia rajoitteita haluavilta tuntuu unohtuvan se, että rajoitteetkin aiheuttavat monenlaista kärsimystä. Kärsimystä joka koskettaa aivan jokaista kansalaista ikäluokasta, sosioekonomisesta asemasta ja terveydentilasta riippumatta. Korona jää keskuuteemme, jolloin… Lue lisää »

Allan
2 kuukautta sitten

”Kärsimystä joka koskettaa aivan jokaista kansalaista ikäluokasta, sosioekonomisesta asemasta ja terveydentilasta riippumatta.”

Ei pidä paikkaansa. En ole kärsinyt pätkän vertaa rajoituksista. Tunnen myös paljon ihmisiä, jotka hekään eivät ole kärsineet rajoituksista.

Puhu vain omasta puolestasi.

Jos yhä kärsit, niin valita jalkapalloreissailijoille, jotka toivat taudin uuden muodon tänne.

Japi
2 kuukautta sitten

Tuollaista kun ei ole kansanedustajat luvanneet. Rokote kun ei ole myöskään suora vapaalippu takaisin entiseen. Ei ainakaan vielä. Edelleen rokotuksista huolimatta kaikkien pitäisi olla varovaisia ja noudattaa annettuja ohjeistuksia. Se näyttää monilla unohtuvan. Rilluttelu ei täytä varovaisuuden tunnusmerkistöjä. Sitä kauemmin tämä tilanne on päällä kun keskuudessamme on kaikenlaisia jukuripäitä kirmaamassa ja tekemässä sitä mitä huvittaa. Rokotteen ottaminen ei ole syy ja vapaalippu mihinkään perseilyyn. Mitä tulee kärsimyksiin niin koronavirusinfektion aiheuttamat kärsimykset ihmisille ovat mittakaavassa ihan eri luokkaa kuin se, että pääseekö sitä vähän humputtelemaan. Siinä kun on vain mielen vahvuudesta kyse. Sitä pystyy treenata. Pahimmassa tapauksessa tappavaa virusta vastaan ei.… Lue lisää »

Mihin tämä johtaa?
2 kuukautta sitten

Samaa vastuullisuutta rokotteen ottamiseen toivon täälläkin. Rokotekattavuus ja vaadittava laumasuoja, eli kaksi rokotusta 70-90 prosentille väestöstä, vaan on vielä ihan alkutekijöissään. Niin kauan rajoituksia pitää olla.

Liian suuri joukko täällä suomalaisista välittää vain itsestään ja omista oikeuksistaan tulla ja mennä niin kuin lystää. Jopa noudattamatta karanteenisäädöksiä. Valitettavasti.