Salossa 13 uutta koronatartuntaa – valtakunnallisesti 794 uutta tapausta

10
Koronavirukseen liittyviä kuolemia on todettu nyt Suomessa 1002 kappaletta. Kuva: SSS-arkisto/Jan Sundman

Saloon kirjattiin lauantaina 13 uutta koronatartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tilasto. Salossa on todettu pandemian aikana yhteensä 1030 tapausta.

Turussa todettiin Suomen kunnista viidenneksi eniten uusia tapauksia: yhteensä 42. Paimiossa ja Kemiönsaaressa uusia tapauksia todettiin molemmissa yksi. Muissa seudun kunnissa oli nollapäivä. Varsinais-Suomeen kirjattiin yhteensä 78 tartuntaa. Koko Suomessa todettiin 794 tapausta.

Rokotettujen osuus koko Suomessa on THL:n rokotusrekisterin mukaan nyt 66,0 prosenttia ja kahdesti rokotettujen osuus 34,6 prosenttia kaikista 12 vuotta täyttäneistä. Varsinais-Suomessa ensimmäisen rokotteen on saanut 65,6 prosenttia ja toisen 35,5 prosenttia.

Salossa ensimmäisen rokotteen on saanut 69,1 prosenttia ja toisen 39,7 prosenttia. Somerolla vastaavat luvut ovat 72,2 ja 50,3. Turussa yhden kerran rokotettuja on 63,2 prosenttia ja kaksi kertaa rokotettuja 32,1 prosenttia.

Koronatilanne 31.07.2021

 • Salo (+13 yhteensä 1030)
 • Somero (0 yhteensä 44)
 • Paimio (+1 yhteensä 247)
 • Sauvo (0 yhteensä 45)
 • Kemiönsaari (+1 yhteensä 84)
 • Koski (0 yhteensä 30)
 • Marttila (0 yhteensä 22)
 • Turku (+42 yhteensä 6691)
 • Varsinais-Suomi (+78 yhteensä 11 388)
 • Suomi (+794 yhteensä 106 802)
 • Lähde: THL


10 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Yks Täti
1 kuukausi sitten

Odottaisin kaupungin terveydenhuollon antavan julki myös niitä alueita, missä näitä tartuntoja on ja ilmenee. Ihmiset voisivat silloin välttää vierailuja niillä alueilla ja samoin alueilla asuvat voisivat tarkkailla liikkumisen. Ei yksin ravintoloiden luettelo riitä, vaikka voihan siitä tarkistaa mahdolliset tartuntapaikat. Salo on melko alkupäässä THL:n tartuntaämäärien listassa. Ryhtiliikettä salolaiset kaiken ikäiset.

Kruusilan Arska
1 kuukausi sitten
Reply to  Yks Täti

Tarkoitatko testaamispaikkoja vai koronaan sairastuneiden kotiosoitteita? Jälkimmäisten perusteella annettavat sijaintitiedot ovat hyödyttömiä. Ihmiset liikkuvat eikä ehdotettu naapurikyttäys hyödytä mitään.

Yks Täti
1 kuukausi sitten

Ei ei ei. Vaan kaupunginosa ainoastaan. Niin ovat muutkin kaupungit tartuntoja saaneet asettumaan. Vaan en näistä itseni takia huolehdi. Onko vanhemmilla mahdollisuuksia ja jaksamista, jos koulut etäopiskeluihin joutuvat. Siitä olen huolissani.

koronapassi
1 kuukausi sitten

Hallituksen tulisi määrätä koronapassi pakolliseksi välittömästi kaikkiin julkisiin ja yritysten tiloihin! Ei ole kiva mennä töihin, kun osa työntekijöistä ilmoittanut, ettei ota rokotuksia!! Koronapassilla uskaltaisi olla töissä pelkäämättä tartuntaa!

Havainnoitsija
1 kuukausi sitten
Reply to  koronapassi

Asiakaskannasta puhumattakaan. On jopa hieman absurdia, että Salon kaltaisessa kaupungissa vaihtoehtototuudet ja koronan vähättely on yllättävän yleistä.

Koronapassit pitäisi olla jo. Toivottavasti ne saamme ja jonkin sortin lockdownin kaupan päälle jossa Suomen puolustusvoimat valvoisi sen toteutumista. Kovat ajat vaativat kovia keinoja.

Tavis torilta
1 kuukausi sitten
Reply to  koronapassi

Kausiflunssarokotteita olen ottanut kerran ja siitä huonoja kokemuksia. Mutta nyt en epäillyt hetkeäkään, kun koronarokotteet otin. Ja uskoisin, että vain mahdollisimman monet rokottamalla tämä tauti edes vähän laantuisi. Toinen vaihtoehto olisi kait yhtä tiukat liikkumis- ja kokoontumisrajoitukset kaikille, kuten vuosi sitten. Tuskin sitäkään pystyttäisiin enää toteuttamaan. Helpoin on: ottakaa rokotteet.

Volkan
1 kuukausi sitten
Reply to  koronapassi

Et voi pakottaa kenellekään passia taikka rokotuksia. Pitää asettaa laki, jos kaikkien pitää ottaa rokote.

Holhousta
1 kuukausi sitten
Reply to  Volkan

Oma järkikin nyt luulisi sanovan että kaikkien ja itsensä etu on ottaa rokote ja olla tietoinen että nyt kannattaa himmailla hinkujensa kanssa.

Päästä pämppäämään ei ole kansalaisetuoikeus. Tätä se “hyvinvointiyhteiskunta” laajoine vapauksineen teettää. Kaikkeen ei tarvita lakia. Kyllä se rokotepassi kuulostaa erinomaiselta, jos meillä on uppiniskaisia vapaa-matkustelijoita.

Ex-Noksu
1 kuukausi sitten
Reply to  koronapassi

Mikäli koronapassiin saa myös negatiivisella testituloksella, passilla ei ole mitään virkaa. Tartunta voi tulla heti testin jälkeen. Ja kauanko passi sitten olisi voimassa, 24 tuntia?
Jos passin saa vain kahdella rokotuksella tai sairastetulla koronalla, sitten siitä on hyötyä.

Allan
1 kuukausi sitten
Reply to  Ex-Noksu

Siellä on kolmen sortin koronatodistuksia tarjolla omassa kannassa.

Yksi on kahdesta rokotuksesta saatu passi.
Toinen on sairastetusta koronasta saatu passi.
Kolmas on negatiivisesta testituloksesta saatava passi.

Sillä kolmannella, ei nyt varsinaisesti ole mitään virkaa, mutta sillä pääsee lentokoneeseen ja laivaan.

Valitettavasti.