Salossa 18 uutta koronatartuntaa – 96 tapausta Varsinais-Suomessa

13
Koronavirukseen liittyviä kuolemia on todettu nyt Suomessa 1002 kappaletta. Kuva: SSS-arkisto/Jan Sundman

Salossa kirjattiin keskiviikkona 18 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Yhteensä kaupungissa on kirjattu tartuntoja nyt 985. Lähikunnista uusia tartuntoja todettiin Somerolla, jonne niitä merkittiin kaksi.

Varsinais-Suomessa kirjattiin keskiviikkona 96 uutta tartuntaa, mikä nosti niiden kokonaismäärän 11 003:een. Turussa tartunnoista todettiin 54. Kaarinassa uusia tartuntoja todettiin yhdeksän, Raisiossa neljä sekä Naantalissa, Laitilassa ja Ruskossa kussakin kaksi. Lisäksi Liedossa, Taivassalossa ja Uudessakaupungissa kirjattiin kussakin yksi tartunta.

Yhteensä koko maassa kirjattiin keskiviikkona 644 uutta tartuntaa, joista pääkaupunkiseudulla todettiin 310. Helsingissä tartunnoista todettiin 147 kappaletta, Espoossa 63 ja Vantaalla 56. Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueelle kirjattiin keskiviikkona 61 uutta tartuntaa, joista Tampereella todettiin 39.

Sairaalahoidossa oli koronaviruksen vuoksi keskiviikkona 56 potilasta, joista kuusi sai tehohoitoa.

Koronatilanne 28.7.2021

  • Salo +18 (yhteensä 985)
  • Somero +2 (yhteensä 44)
  • Paimio 0 (yhteensä 243)
  • Sauvo 0 (yhteensä 45)
  • Kemiönsaari 0 (yhteensä 83)
  • Koski 0 (yhteensä 30)
  • Marttila 0 (yhteensä 21)
  • Turku +54 (yhteensä 6 531)
  • Varsinais-Suomi +96 (yhteensä 11 099)
  • Suomi +644 (yhteensä 104 495)

Lähde: THL13 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Keijo K.
1 kuukausi sitten

Pääkaupunkiseudulla on ongelmia jäljityksen suhteen. Ihmettelen, kannattaako täällä edes lähteä yrittämään. Yleisötilaisuuksia on ollut tuntematon määrä.

Umpiluupäät
1 kuukausi sitten

Hei junttieinarit, ei se tilanne näin parane. Sulkuja lähinnä ja rajoituksia tulossa. Kiitos teidän.

Ottakaa rokote
1 kuukausi sitten

Mihin ovat jääneet listat paikoista, missä on voinut altistua? Esimerkiksi viikonloppuna oli Salo Volley, ja siellä oli ihmisiä ympäri Suomea. Nyt vaan se rokotepassi käyttöön ja testaaminen maksulliseksi niille, jotka tarvitsevat sen rokotepassiin. Johan luulisi nuortenkin käyvän hakemassa rokotteen, kun mihinkään ei pääse. Paljon tuolla netissä on keskustelua rokotteesta, että se on keskeneräinen ja muuta huuhaata, ja ihmiset tosiaan uskovat näitä. Ja että koko tauti on huijausta. Rokotteita on tutkittu jo 10 vuotta. Sars- ja mers-epidemiat antoivat näille rokotteille pohjan, mutta tuskin kukaan rokotetta turhaan tekee. Sars- ja mers-epidemioita ei ole sen jälkeen ollut. Haluan tietää, että mikä motivaatio maailman… Lue lisää »

Keijo K
1 kuukausi sitten
Reply to  Ottakaa rokote

Suomen päättäjät ovat tumpeloineet jo vuosikymmeniä, siitä asti kun paperiton systeemi alkoi! Eivät millään saa tietojärjestelmiä yhteensopiviksi kun on kaikkien annettu sählätä omien järjestelmiensä kanssa! Yhteiskunnan rahaa on poltettu surutta kun on hölmöjä hankintoja tehty. Ei tule todistuksia ja passeja tämän sähläämisen myötä!

Yksi täti vaan
1 kuukausi sitten

Nyt on taas semmoinen määrä Salon kokoisessa kaupungissa, että hiukan saisivat raottaa, mitä, missä, keitä ja koska?

Toinen täti
1 kuukausi sitten

Bilettävän nuorison – ja muidenkin – kannattaisi nyt katsoa peiliin ja miettiä, mistä nuo surkeat lukemat syntyvät. Ettei sitten taas tarvitse ruikuttaa rajoitusten kiristymisestä.

Keijo K
1 kuukausi sitten
Reply to  Toinen täti

Peiliä on siksi syytä välttää että se näyttää totuuden, eivätkä kaikki halua siitä mitään edes kuulla, saati hölmöjä katsella!

Yhteiskuntaa ei voi sulkea loputtomiin
1 kuukausi sitten

Mitä tekisit tällä tiedolla?

Terveydenhuollon ammattilainen
1 kuukausi sitten

Turhaa tässä on syyllisiä etsiä ja ylipäätään ketään syytellä. Tämän kanssa on opittava elämään. Jokainen on toivottavasti vastuuntuntoinen ja huolehtii asiamukaisista mm. käsihygieniasta, turvaväleistä yms.

Ei terveydenhoidon 'ammattilainen'
1 kuukausi sitten

Mutta kun lukemien mukaan ei olla oltu vastuuntuntoisia jne. joten en ymmärrä mitä pitäisi sitten miettiä?

Niin kauan kun sairaalahoitoon päätyvien määrät pysyvät maltillisena, ei näköjään kukaan uskalla tehdä ikäviä päätöksiä rajoitusten suhteen. Toivottavasti ei tapahdu mitään ikävää.

Jos tietty ikäryhmä saa runsaasti tartuntoja, kun vanhempi väestö on onneksi rokotettu, niin en ymmärrä, ettei syyllisiä saisi moittia. Miten nämä ihmiset sitten saataisiin vastuuntuntoisiksi, kun asiasta on jo runsaan vuoden jauhettu?

Yksi täti
1 kuukausi sitten

Tapahtumien järjestäjät selvittävät ottaneensa kaikki turvatoimet paikan päällä huomioon ja käyttöön, mutta kun ihmiset ovat kuin laumaeläjät. Unohtuvat turvavälit, kun ollaan jonoissa ja viimeistään pois lähtiessä ollaan tungoksessa.

Ja salolaiset eivät vallan helposti maskeja käytä, ei näy torilla torikahvilassakaan, ei asiakkailla jos ei luukullakaan.

Massatapahtumat
1 kuukausi sitten

Se on kumma, että kaikki tapahtumat täytyy järjestää heinäkuun viimeisillä viikoilla, vaikka tässä on ollut koko hyvän koronatilanteen alkukesä aikaa.

Vastuu tilanteisiin osallistujilla
1 kuukausi sitten

Kaupungin tiedotteisiin voisi lisätä oireiden seuraamisen lisäksi sen, että mahdollisesti altistuneiden on tärkeää käyttää maskia oikein 14 vuorokautta tilanteen jälkeen minimoidakseen jatkotartunnat – kaikille kun ei oireita tule. Lisäksi etäisyydet ja käsihygienia.

Nyt kerrotaan vain paikkojen turvallisuudesta jatkossa. Pitäisihän se kaikkien jo tietää, mutta kun tuppaa unohtumaan.