Tartunnanjäljitys ruuhkautunut Salossa

0
Turvaväleistä ja käsihygieniasta muistutetaan useissa paikoissa.

Tartunnanjäljitys on ruuhkautunut Salossa koronatartuntojen nopean kasvun vuoksi. Siksi tartunnan saaneiden ja altistuneiden kontaktointiin voi kulua tavallista pidempi aika, todetaan kaupungin tiedotteessa.

Kaupunki kehottaa positiivisen koronatestituloksen saaneita jäämään heti eristykseen ja odottamaan yhteydenottoa kaupungin terveydenhuollosta.

Toisen koronarokotteen antamista ei voida aikaistaa, koska Salon saamat rokotusannokset eivät riitä tähän. Salossa noudatetaan siten edelleen valtioneuvoston asetuksen mukaista 12 viikon annosväliä. Tällä halutaan turvata vielä kokonaan rokottamattomien ja nuorempien ikäluokkien rokotusten saatavuus.

Tilannetta arvioidaan uudelleen parin viikon kuluttua.

Omakannasta saatavaan rokotustodistukseen liittyviä ongelmia on saatu korjattua. Tällä hetkellä noin 93 prosenttia salolaisten rokotustodistuksista on kaupungin mukaan saatavilla Omakannasta.

Muut matkalle lähtijät saavat todistuksen annetuista koronarokotuksista lähimmältä terveysasemalta. Salon kaupunki muistuttaa, että todistus tarvitaan ainoastaan ulkomaanmatkoille lähdettäessä.

Salossa järjestetään pop up -rokotuspäivä torstaina 5. elokuuta klo 10–17. Silloin rokotukselle voi tulla ilman ajanvarausta.