Tekeekö Hammar Sheikistä kuninkaan?

0
Arto Hammar ja Sheikki. (Kuva: Suomen Hippos/Juho Hämäläinen)

Ensi viikolla Seinäjoella ajettavien Kuninkuusravien hevoset valittiin keskiviikkona.

Matti Lautamäen valmentama, Anna’s Stablen omistama, Esko Ketolan kasvattama ja kiskolaisen Arto Hammarin ohjastama Sheikki valittiin mukaan kuninkuuskilpailuun. Viime vuonna ori sijoittui kokonaiskilpailussa neljänneksi.

Varsinaissuomalaista väriä kuningatarkilpailuun tuo myös Vennelmon Varma, jonka on kasvattanut sauvolainen Teijä Itälä.

Tämän vuoden kilpailun ykkösnimeksi nousee ohjastaja-valmentaja Tapio Perttunen, jonka valmentamista hevosista kolme sai paikan pääkilpailuissa. Orit Uljas Suomalainen ja Vixeli osallistuvat kuninkuuskilpailuun, tamma Suven Sametti kuningatarkilpailuun. 6-vuotias Suven Sametti on kilpailun nuorin osallistuja.

Perttunen on kuninkuusraveissa jo konkari. Hän on voittanut kuninkuuskilpailun aikoinaan kolmesti Saran Salaman kanssa. Kuningatarkilpailun hän voitti vuonna 1981 Hipolla.

Perttusen ohella todellinen kunkkarikonkari on Jorma Konnun valmentama ori Camri, joka valittiin kuninkuuskilpailuun tänä vuonna jo yhdeksättä kertaa. 15-vuotias ori kilpailee viimeistä kauttaan.

Hallitseva ravikuningas Evartti on mukana puolustamassa titteliään, mutta kuningatarkilpailussa valta vaihtuu varmasti, sillä viime vuonna kruunattu Virin Camilla ei ole tänä vuonna mukana.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments