Tonni paukahti rikki Salossa – 23 uutta tartuntaa, koko pandemian aikana nyt 1 017 todettua tapausta

9

Salossa todettiin perjantaina 23 uutta koronatartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tilasto. Kyseinen lukema tarkoittaa, että Salon alueella on todettu nyt yli tuhat tapausta koko pandemian aikana. Tarkka luku on 1 017 tartuntaa.

Salon tartuntamäärä on Suomen 12. suurin. Asukasluvultaan suuremmista kaupungeista Salon takana ovat esimerkiksi Hämeenlinna (973 tartuntaa), Pori (467 tartuntaa), Kuopio (972 tartuntaa) ja Lappeenranta (938 tartuntaa).

Salon 23 tartuntaa oli perjantain tartuntatilaston kuudenneksi suurin lukema Suomessa. Varsinais-Suomen maakuntakeskuksessa Turussa tartuntoja oli tosin yli kaksinkertainen määrä (50).

Varsinais-Suomessa uusia tapauksia todettiin perjantaina edellispäivään tapaan yli sata kappaletta (102). Salon lähikunnista Paimiossa todettiin kaksi tartuntaa, muissa seudun kunnissa oli nollapäivä.

Salon edellisen neljäntoista päivän ilmaantuvuusluku on 178. Esimerkiksi Tampereella (149), Lahdessa (164), Jyväskylässä (88) ja Oulussa (46) ilmaantuvuusluvut ovat matalemmalla tasolla.

Salon 1 017 koronatartunnasta liki kolmannes (320) on todettu toukokuun alusta alkavalla ajanjaksolla.

Koko Suomen alueella uusia koronatartuntoja todettiin perjantaina 748 kappaletta. Yli puolet tapauksista (384) raportoitiin Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä.

Koronatilanne 30.07.2021

 • Salo + 23 (yhteensä 1 017 tartuntaa)
 • Somero 0 (4)
 • Paimio + 2 (246)
 • Sauvo 0 (45)
 • Kemiönsaari 0 (83)
 • Koski 0 (30)
 • Marttila 0 (22)
 • Turku + 50 (6 649)
 • Varsinais-Suomi + 102 (11 310)
 • Suomi + 748 (106 008)
 • Lähde: THL

 9 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ensi kesänäkin
1 kuukausi sitten

Ja lisää on jaossa koko ajan tapahtumassa sun toisessa.

Keijo K.
1 kuukausi sitten

Pitäisikö Saloa ja salolaisia nyt onnitella vaiko oikein suuresti torua? Osaaminen on Salossa monissa asioissa huippuluokkaa, mutta nyt on vähän kyseenalainen huippusuoritus haussa.

Yks Täti
1 kuukausi sitten
Reply to  Keijo K.

Katsokaapa THL:n listaa Suomen paikkakunnista ja tartuntamääristä. Salo on aika alkupäässä. Kyllä jotain tarttis tehdä!

Tahallaan tartuttamista
1 kuukausi sitten

Jos näin jatketaan, tämä tulee johtamaan siihen, että ihmiset alkavat tahallaan tartuttamaan. Ihmisillä näyttäisi olevan halu vahingoittaa.

Hilma
1 kuukausi sitten

Älä maalaa piruja seinille. Ei kai kukaan niin dorka ole, että alkaisi tahallaan tartuttaa. Malttia hei, tähän kirjoitteluun.

Epäilijä
1 kuukausi sitten
Reply to  Hilma

Vapaaehtoista karanteenia harva taitaa oikeasti noudattaa. Eivät kaikki pysy kotona, vaikka karanteeniin käskettäisiinkin. Ei kukaan vahdi karanteeniin määrättyjä.
Vertaa eräät jalkapallomatkalaiset.

Salosta kajahtaa
1 kuukausi sitten

Olisiko aiheellista perua tulevia tapahtumia? Vink vink Cityfarmin suuntaan, Bruks-festivaali ja mitä näitä nyt on. Meneekö raha terveyden edelle vai olisiko brändin nimen noston paikka, jos siirrettäisiin tapahtumia hamaan tulevaisuuteen?

Sillä niitä maksavia asiakkaita saadaan. Ei sillä, että mahdollisesti sairastutetaan hautaan tai työkyvyttömäksi.

Tavis torilta
1 kuukausi sitten

Savonlinnan Oopperajuhlatkin peruttiin tänäkin kesänä eli kulttuurijuhlat voidaan peruuttaa, mutta ei nuorten lukuisia erilaisia metelifestareita.

Z.Z.Zalolainen
1 kuukausi sitten

Siis noin tuhat viidestä kymmenestä tuhannesta asukkaasta, ei ole paljon, ei. Kuinka moni joutui sairaalahoitoon ja kuinka moni kuoli? Eli suojanaamari ja varovaisuus auttaa aika hyvin. Toista rokotusta odotellessa.