Vilpas vahvistuu takamies Trey Niemellä – Toiviainen: ”Ratkaisuvalmis pelaaja”

0
Trey Niemi edusti edelliset kolme Korisliigakautta Kaarinan Ura Basketia. Kuva: TS-arkisto/Jane Iltanen

Koripallon hallitseva Suomen mestari Salon Vilpas on tehnyt 1+1 mallia olevan sopimuksen 185-senttisen takamiehen Trey Niemen kanssa. Asia käy ilmi Vilppaan keskiviikkona julkaisemasta tiedotteeesta. Helsinkiläisen Sykin kasvatti Niemi on pelannut viimeiset kolme kautta ja 81 liigaottelua Kaarinan Ura Basketin paidassa.

Takamiehen tontilla viihtyvä 23-vuotias Niemi pelasi kolmen kauden ajan I divisioonaa ennen siirtymistään Ura Basketin liigamiehistöön kaudella 2018-2019 ja kauden päätteeksi hänet valittiin Korisliigan vuoden tulokkaaksi. Niemen ura jatkui Kaarinassa vielä kahden kauden ajan, mutta talousvaikeudet estivät seuran liigalisenssin haun tälle kaudelle ja edessä oli uuden seuran etsintä, tiedotteessa kerrotaan. Viime kaudella Niemi pelasi Ura Basketissa 19 Korisliigan ottelua, joissa syntyi reilussa 22 minuutissa 8,8 pistettä, 2,2 levypalloa ja 4,3 syöttöä ottelua kohti.

– Trey on nuori mies, jolla on jo kuitenkin melko paljon kokemusta liigaympyröistä. Hän tuo meille erilaisen vaihtoehdon takakentälle ja lisää entisestään meidän pelaamisen monipuolisuutta. Trey pystyy hyökkäyksessä pelaamaan molempia takamiehen paikkoja ja hän on ratkaisuvalmis pelaaja, jolla on nyt erinomainen paikka ottaa seuraava steppi urallaan hallitsevan Suomen mestarin riveissä, arvioi tiedotteessa päävalmentaja Sami Toiviainen.