Yli kuukauden tauolta ruuhkakuukausiin – saadaanko SalPan ja Kakkosen B-lohkon kausi yli 85-prosenttiseen maaliin?

0
SalPan tällä erää viimeisimpänä kotiotteluna pysyy vielä pitkään 30. kesäkuuta pelattu kohtaaminen VJS:ää vastaan. (kuva: SSS-arkisto)

Salon Palloilijoiden miesten edustusjoukkue viettää jalkapallon Kakkosessa yli kuukauden otteluttoman jakson. Sen jälkeen kalenterimerkintöjä tuleekin sitten riittämään tiiviiseen tahtiin.

SalPan pelaajalla todettiin koronavirustartunta, minkä myötä koko joukkue asetettiin kahden viikon mittaiseen karanteeniin. Yhden KaaPo- ja kahden Honka Akatemia -ottelun siirtäminen merkitsee melkoisia ruuhkakuukausia ainakin elo- ja syyskuulle.

Viimeisimmän ottelunsa 4. heinäkuuta pelanneen joukkueen on tämänhetkisen otteluohjelman mukaan tarkoitus kohdata Tampereen Pallo-Veikot vieraskentällä lauantaina 7. elokuuta. Siis hyvin pian karanteenin päättymisen jälkeen.

SalPalta on siirretty jo neljä ottelua. ”Joutsenten” ohjelmassa on elokuulle jo tässä vaiheessa kuusi peliä kolmen viikon sisään eli kaksi per viikko.

Kolme tältä ja ensi viikolta siirrettävää kamppailua asettunevat ainakin enimmäkseen syyskuulle, jolloin tahti pysyy yhtä tiukkana kuin elokuussakin.

– Haluamme tehdä otteluille uudet ajankohdat mahdollisimman etupainotteisesti. Siis niin, että lokakuulle jäisi vielä vapaita aikoja mahdollisille uusille, esimerkiksi elokuussa tapahtuville muutoksille, selvittää Palloliiton kilpailupäällikkö Peter Lundström.

Sarjamääräyksiin on kirjattu kaikkien ottelujen pelaaminen lokakuun loppuun mennessä. Kakkosen lohkoissa on tarkoitus pelata kaksinkertainen sarja, minkä jälkeen lohkovoittajat nousisivat Ykköseen.

– Tällä hetkellä ehdoton tahtotila on edelleen saada kaikki valtakunnalliset sarjat täysimääräisenä läpi. Ottelujen pelaamista marraskuussa saatetaan tarkastella ja asiasta keskustella seurojen kanssa, mutta lähtökohta on tuo lokakuun loppu, Lundström linjaa.

Koronan vaikutusten myötä joukkueet saatetaan laittaa paremmuusjärjestykseen, vaikka täyttä kaksinkertaista sarjaa ei jossakin lohkossa saataisikaan pelattua.

Mikäli otteluista saadaan vietyä läpi yli 85 prosenttia, pystytään sääntöjen mukaan määrittelemään lohkovoittaja eli Ykköseen nouseva joukkue sekä lohkosta putoavat joukkueet. Jos pelattujen ottelujen osuus on yli 85 mutta alle sata prosenttia, ratkeaa paremmuus ottelukohtaisten pistekeskiarvojen perusteella.

B-lohkoa pystyttiin pelaamaan suunnitellusti noin viisi ensimmäistä ottelukierrosta. Sen jälkeen koronatapaus tai -tapauksia on havaittu useissa joukkueissa.

Honka Akatemialta on jouduttu SalPan tavoin siirtämään jo neljä ottelua. Nämä joukkueet tulevat Ilves-Kissojen ja KaaPon ohella olemaan piakkoin melkoisesti muiden takana pelattujen ottelujen määrässä.