250 salolaista kävi torstaina pop up -rokotuspäivässä – seuraava tapahtuma kahden viikon kuluttua

0
Koronaepidemia on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan edelleen rauhoittumassa. Kuva: SSS-arkisto/Marko Mattila

Salossa järjestettiin torstaina 26.8. pop-up -rokotuspäivä. Rokotteen kävi ottamassa tapahtumassa yhteensä 250 ihmistä. Salon kaupungin tiedotteessa kerrotaan, että seuraava pop up -rokotuspäivä tullaan järjestämään lauantaina 11.9. kello 9–15.

12–15-vuotiaiden ensimmäinen koronarokotuskierros päättyy Salon kouluissa viikolla 36. Kouluissa annetavat tehosterokotukset ajoittuvat viikoille 41 ja 43–44. Myös 12–15-vuotiailla on mahdollisuus varata aika Saktan rokotuspisteelle tai tulla pop up -tapahtumaan.

Salon rokotuskattavuus on ensimmäisen annoksen osalta 74,4 ja toisen annoksen osalta 52,0 prosenttia. Molemmat luvut ovat yli Varsinais-Suomen ja koko maan kattavuuslukujen.

Tiedotteessa kerrotaan, että kuluneen viikon aikana 16–19-vuotiaiden ikäryhmä on hakenut rokotuksia kiitettävästi. Ikäryhmän rokotuskattavuus on jo lähes 75 prosenttia.

Yli 95 prosenttia salolaisten rokotustodistuksista on saatavilla Omakannasta. Ongelmia on edelleen työterveyshuoltojen rokotustietojen siirtymisessä rokotustodistukseen. Lisäksi yksittäisten virhekirjausten korjauksia tehdään edelleen.