Ano Turtiaisen uusi puolue keräsi tarvittavat kannatusilmoitukset

0

Kansanedustaja Ano Turtiaisen Valta kuuluu kansalle -puoluehanke on kerännyt rekisteröitymiseen vaadittavat kannatusilmoitukset. Puolueen perustaminen vaatii, että vähintään 5 000 ihmistä kannattaa yhdistyksen rekisteröimistä puolueeksi.
Turtiainen kertoi suunnitelmistaan uuden puolueen perustamiseksi tiistaina. Puoluerekisteri.fi-sivuston mukaan hanke keräsi tarvittavat kannatusilmoitukset keskiviikkona.
– Syysistuntokauden alkaessa eduskunnassa on uusi puolue, jolla on varsin vahva kannatus. Valta kuuluu kansalle, ja suoran demokratian periaatteiden mukaisesti kaikkien suomalaisten pitää saada yhdessä päättää Suomen poliittisesta suunnasta, Turtiainen kommentoi tarvittavien kannatusilmoitusten keräämistä tiedotteessa.
Turtiainen valittiin eduskuntaan perussuomalaisten listoilta, mutta hänet erotettiin puolueen eduskuntaryhmästä ja sittemmin puolueesta. Turtiainen on muodostanut oman yhden henkilön eduskuntaryhmänsä.

https://puoluerekisteri.fi/puolue/32

STT

Kuvat: