FoKoPo katoaa koriskartalta – ”Pidin aina Salon ja Forssan välisestä kihelmöinnistä”

0
Vilpas ja FoKoPo pelasivat useita kuumia paikalliskamppailuja kahdella korkeimmalla sarjatasolla. Kuva marraskuun 2012 liigaottelusta, jossa Vilppaan Alex Vaenerberg ajaa korille. (Kuva: SSS-arkisto/Minna Määttänen)

Vuonna 1969 perustettu ja yhteensä 20 kautta miesten pääsarjassa pelannut Forssan Koripojat katoaa koriskartalta.

Seura luopuu miesten I divisioona B:n sarjapaikastaan ja lopettaa toimintansa. FoKoPon ja Forssan Alun junioritoiminta oli eritytetty jo aiemmin vuonna 2017 perustetun Feeniks Basketin alle. Alku jatkaa pelejään naisten Korisliigassa.

FoKoPon kanssa samassa sarjassa pelanneen PeU-Basketin päävalmentajalle Jussi Savolaiselle uutinen tuli yllätyksenä.

– Tiesin, että heiltä puuttui valmentaja ja taustahenkilöitä, mutta tulihan tämä puskista. En odottanut, että he luopuvat sarjapaikasta.

– Onhan se todella ikävä uutinen. Kyseessä on kuitenkin perinteikäs seura. Itse pidin aina Salon ja Forssan välisestä kihelmöinnistä, Savolainen kertoo.

FoKoPon huippuvuodet olivat 1993–1996, jolloin seura voitti SM-hopean ja kaksi SM-pronssia. Seura on kasvattanut useita huippupelaajia, kuten Vilppaasta tutun Jukka Katajan ja Susijengin pitkäaikaisen luottomiehen Tuukka Kotin.

Koripalloliitto kertoi perjantaina, että FoKoPon luopuminen saattaa muuttaa Divari B:n sarjajärjestelmää, mikäli FoKoPon tilalle ei löydy uutta joukkuetta.

– Itsekin kahlasin miesten II divisioonaseuroja läpi ja mietin, että mikä seura saattaisi hakea paikkaa, Savolainen kertoi.

Ennusmerkit täydennysmenettelylle eivät ole hyvät, sillä Divari B:n villejä kortteja haki keväällä kolme seuraa (Joensuun Kataja, Leppävaaran Pyrintö ja WB-Pantterit), joista jokainen sai paikan Divari B:stä.

16 joukkueen Divari B piti pelata kahdessa maantieteellisesti jaetussa lohkossa. Nyt PeU-Basketin lohkossa on enää seitsemän joukkuetta.

PeU-Basketin pelaajatilanne on ensi kaudeksi hyvä.

Joukkueessa jatkavat Tuukka Aaltonen, Aleksi Bragge, Niko Huoponen, Taneli Lindström ja Patrik Poutiainen. Lisäksi Vilppaan U19-joukkueesta mukana ovat Timur Emaldynov, Tuukka Juntunen ja Onni Mäkynen. Joukkueen amerikkalaisvahvistus on sentteri Justin Young.

Savolaisen mukaan neuvottelut muutaman viime kauden pelaajan kanssa ovat vielä kesken.