Hevonpäässä tähdätään SM-mitaleista kiväärissä – kisoja isännöivä SaSA uskoo plusmerkkiseen tulokseen taloudellisesti

0
Hevonpää isännöi SM-kisoja viikonloppuna. Kuva: SSS-arkisto/Minna Määttänen.

Salon Seudun Ampujat isännöi lauantaina ja sunnuntaina ikämiesten ja -naisten sekä liikuntavammaisten 50 metrin kiväärin SM-kilpailuita Salon Ampumaurheilukeskuksessa Halikon Hevonpäässä.

SM-kilpailuihin on ilmoittautunut reilut 60 ampujaa yhdeksästä seurasta. Sarjat ovat M50–M60, Y70–Y80 sekä N50–N60.

SaSA:sta mukana ovat Tero Hovila (M50), Ilkka Ratamo (M50), Markku Haklin (M60), Veikko Laine (M60), Uolevi Piispanen (Y70), Raimo Novari (Y75), Pentti Ihalainen (Y80) ja Eeva Kyrönlahti (N60).

– Tyytyväinen täytyy olla osallistujamäärään ja ylipäätään siihen, että saamme järjestää kisat. Viime vuosi oli meille välivuosi koronan takia, mutta heinäkuisten Salon Ampumakisojen osalta saimme järjestelyissä taas pään auki. Ampujat ovat odottaneet pääsyä Saloon, kun kisat ovat olleet valtakunnallisesti vähissä viime aikoina, kilpailunjohtaja Asko Terkola SaSA:sta sanoo.

Terkola arvioi, että tämänkertainen kilpailijamäärä Hevonpäässä on suunnilleen samaa tasoa kuin ennen korona-aikaa.

– Määrät hiukan vaihtelevan vuositasolla, mutta ampumaurheilussa keski-ikä nousee, joten yli 50-vuotiaissa riittää yleensä hyvin osallistujia.

Terkola ei uskalla julkisesti arvioida, missä sarjassa nähdään viikonlopun aikana kovatasoisemmat kamppailut SM-mitaleista.

– Saan kuulla siitä, jos lähden sanomaan, hän nauraa.

Terkola uskoo, että Salon Ampumakisojen jälkeen myös SM-kisoista SaSA pystyy tekemään taloudellisesti plusmerkkisen tuloksen.

– Nyt kun on ollut lomakausi vielä päällä, niin lopullista yhteenvetoa ei ole tehty Salon Ampumakisoista tehty, mutta ei se tulos ainakaan huonolta näyttänyt, Terkola kertoo.

Salon Ampumakisat onnistuivat Terkolan mukaan hyvin myös terveysturvallisuuden kannalta.

– Järjestelyt ovat nytkin yhtä tarkat, ja pidämme huolen siitä, että tartuntamahdollisuuksia ei olisi kisoissa. Ampumatiloihin ei oteta katsojia, vain toimitsijat ja ampujat. Uutta erää ei otetaan sisään ennen kuin edellinen on ampunut, Terkola listaa.

SM-kisat alkavat Hevonpäässä lauantaina kello 11 ja sunnuntaina kello 10.