Juttutuokiota tähtien kanssa – perniöläisen Petteri Kallosen podcastissa on vieraillut urheiluvaikuttajia, televisiojulkkiksia sekä Kauniit ja rohkeat -näyttelijä

0
Perniöläinen Petteri Kallonen on haastattelut alle yhdeksässä kuukaudessa liki 40:tä podcast-vierasta. Kuva: SSS/Santeri Iltanen.

Mikä seikka yhdistää juontaja Aki Linnanahdetta, ex-nyrkkeilijä Amin Asikaista, näyttelijä Esko Koveroa ja Big Brotherin sekä Selviytyjät-ohjelman voittanutta Kristian Heiskaria?

Paitsi että edellä mainitut ovat kansallisesti tunnettuja henkilöitä, he ovat kaikki olleet mukana perniöläisen Petteri Kallosen podcastissa.

– Aluksi tunsin painetta siitä, mahdanko saada ketään vieraakseni. Olen ottanut rohkeasti yhteyttä erilaisiin tahoihin ja siitä lumipallo on lähtenyt vyörymään, hän kertoo.

Kallonen latasi videopalvelu Youtubeen ensimmäisen julkaisunsa maaliskuussa 2011. Idea keskusteluohjelmanomaisen podcastin perustamisesta kypsyi kuitenkin paljon myöhemmin.

– Ensin latasin Youtubeen jalkapalloaiheisia temppuvideoita. Halusin kokeilla jotain uutta ja eksyin podcastien pariin, Kallonen toteaa.

Asiat ovat edenneet sittemmin nopeasti. Ensimmäinen Kallonen Podcast -jakso tuli ulos viime marraskuun lopulla ja nyt jaksoja on jo 36.

– Urheilusta sekin lähti liikkeelle. Ensimmäisissä jaksoissa vierainani oli erilaisia urheiluvaikuttajia, kuten selostajia. Sitten ajattelin, että olisi mukavaa jututtaa muunkin tyyppisiä ihmisiä, esimerkiksi näyttelijöitä.

Podcastaaminen on nykyaikana helppoa. Kallonen taltioi haastattelut kotonaan välineinään ainoastaan tietokone, kamera ja kuulokkeet. Kuva: SSS/Santeri Iltanen.

Kallonen otti asiakseen haastatella Salatut elämät -televisiosarjan tekijöitä. Hän otti näyttelijöihin yhteyttä esimerkiksi Instagramin ja sähköpostin välityksellä.

– Hyvin on mennyt, koska ”Salkkareista” on käynyt vieraanani jo 15 henkilöä, Kallonen nauraa.

Mukana on sekä entisiä että nykyisiä näyttelijöitä ja myös muita taustahenkilöitä, kuten käsikirjoittaja Jani Kauta.

– Muutaman haastattelupyynnön jälkeen sarjan tiedottaja otti minuun yhteyttä ja sanoi, että podcast-vierailut voisi hoitaa keskitetysti hänen kauttaan, Kallonen kertoo.

Nykyisestä näyttelijäkaartista Kallosen podcastissa ovat olleet muun muassa Lasse Sievistä esittävä Timo Jurkka, Aaro Vaalannetta tulkitseva Teemu Lehtilä sekä kulttimainetta nauttivan Ismo Laitelan roolissa häärivä Esko Kovero.

– Eskolla ei ole edes älypuhelinta, mutta tuotantotiimi kaivoi hänelle studiolta läppärin ja täten keskustelu saatiin toteutettua, Kallonen mainitsee.

Eniten kaikista podcast-vieraistaan Kallonen on jännittänyt Konsta Hietasta. Myös Hietanen näyttelee tällä hetkellä Salatuissa elämissä, mutta hänet tunnetaan jo kaukaa: Hietanen nimittäin voitti Tenavatähti-laulukilpailun vuonna 1994 ja esitti neljä vuotta myöhemmin pääosan elokuvassa Poika ja Ilves.

Poika ja Ilves oli kova juttu kun olin lapsi. Koska olen intohimoinen jalkapallofani, seurasin myös Konstan futisuraa Veikkausliigassa silmä kovana.

Kallosella on jäänyt lämpimät välit monen näyttelijän kanssa. Esimerkiksi Sampsa Tuomalan kera hän on tehnyt jo useamman videon.

– Kävi ilmi, että pidämme molemmat kamppailu-urheilusta. Niimpä tein hänen kanssaan ennakon eräästä UFC-vapaaotteluorganisaation tapahtumasta.

Kallosen podcastissa on käynyt nimekkäitä vieraita, joista mainittakoon esimerkiksi ”Salkkari-Ismona” tunnettu Esko Kovero, kaksinkertainen reality-voittaja Kristian Heiskari ja Kauniissa ja rohkeissa sekä Karate Kid 3 -elokuvassa merkittäviä osia näytellyt Sean Kanan. Kuva: SSS/Santeri Iltanen.

Kallosen haastateltavat eivät rajoitu pelkästään kansallisiin nimiin. Eräässä hänen podcast-jaksossaan vieraili nimittäin näyttelijä Sean Kanan, joka on tehnyt merkittäviä rooleja useissa televisiosarjoissa ja elokuvissa.

Kanan on näytellyt esimerkiksi Kauniissa ja rohkeissa (2000–2005, 2012, 2014–2017), Tunteissa ja tuoksuissa (2009–2012) sekä maailman toiseksi iäkkäimmässä saippuaoopperassa General Hospitalissa (1993-1997, 2012-2014). Kananin elokuvarooleista merkittävin lienee Karate Kid -sarjan kolmasosa, jossa hän näyttelee antagonistin roolin.

– Kananillekin laitoin viestiä suoraan Instagramissa ja siitä se sitten lähti, Kallonen naurahtaa.

Hän paljastaa, että myös muita kansainvälisiä vierailijoita on tulossa. Heihin lukeutuu esimerkiksi moninkertaisen mestarinyrkkeilijä Tyson Furyn ”cutman”.

– Cutmanin tehtävänä on hoitaa nyrkkeilijää erien välillä. Hän on se tyyppi, joka on pyyhkeen ja pumpulitukon kanssa tarkastelemassa vammoja, Kallonen valaisee.

”Hyvä palaute on kaiken a ja o. Jos on mukava vieraille, sana leviää ja on helpompi luoda kontakteja.”

Kallonen kehuu jokaista haastateltavaansa yhtä mukavaksi.

– Hiljaisia hetkiä ei ole ainakaan toistaiseksi tullut, hän toteaa.

Perniöläinen kertoo tekevänsä paljon taustatyötä ja valmiin kysymyspatteriston ennen podcastin nauhoittamista.

– Hyvä palaute on kaiken a ja o. Jos on mukava vieraille, sana leviää ja on helpompi luoda kontakteja.

– Haluan haastaa vieraitani, mutta tyyliini ei kuulu udella henkilökohtaisuuksia. Lähtökohtiani ovat positiivisuus ja lämmin sosiaalisuus, mutta en tyydy vain kysymään ”miten kesäsi on sujunut?”

Kallosella ei ole media-alan koulutusta vaan hän on täysin itseoppinut.

– Hyppäsin suoraan susien sekaan. Minulla ei ollut olemassa minkäänlaisia kytköksiä tai kontakteja.

Ainakin toistaiseksi podcastaaminen on Kalloselle vain harrastus.

– En ole laittanut lainkaan rahaa esimerkiksi mainoksiin. Olisihan se tietty hienoa, jos tätä saisi joskus ammatikseen tehdä.

Korona-aikana Kallosen podcastit on taltioitu tyystin etänä, mutta hän toivoo, että tulevaisuudessa juttelu tapahtuisi kasvotusten.

Aku Hirviniemi haluaa ehdottomasti, että haastattelu tehdään ”livenä”. Katsotaan, kunhan koronatilanne on kokonaan hellittänyt.