Iku Leinon nosto tasoitti pelin SalPalle viime minuutilla – Katso tästä Kakkosen kärkiottelu SalPa–FC Jazz

0
Salon Gennaro Gattuso, Jami Siirtola, on päässyt hyvään vireeseen.

Ensin pelattiin 88 minuuttia rauhallista ja seesteistä jalkapalloa ja sitten tehtiin kaksi upeaa maalia, tiivistää selostaja Mikko Seppälä SalPa–FC Jazz-ottelun yhteen lauseeseen.

Maalinteon aloitti FC Jazz, kun Joel Lehtonen ampui upean kierrepallon SalPan maaliin. Ottelun jatkoajalla SalPa ampui ohi täydellisestä maalipaikasta, mutta lopulta SalPa-ikoni Iku Leino nosti helponnäköisesti Jazz-puolustajan yli 95. minuutilla. Ottelu päättyi lähes heti tasoitusmaalin jälkeen.

– Ottelutapahtumiin nähden varmasti oikeutettu lopputulos, ottelun kommentaattorina toiminut SalPan Onni Vesterinen totesi.

Kakkosen illan kärkiottelussa jaettiin siis pisteet lopputuloksella 1-1.

FC Jazz jatkaa Kakkosen B-lohkon kärjessä tasapistein HJS:n kanssa. Kummallakin joukkueella on 13 ottelusta 23 pistettä. SalPa on taulukossa neljäntenä, otteluita on vasta yhdeksän ja pisteitä 15.

Ottelun selostaa Mikko Seppälä, kommentaattori on SalPan Onni Vesterinen. 

 

 

Jos lähetys ei näy yllä, katso se tästä.

SSS STRIIMAA SALPAN PELEJÄ

KE 18.08. klo 18.30 SalPa-KaaPo

PE 3.9. klo 18.30 KaaPo-SalPa

+ lokakuussa yksi tai kaksi peliä, jotka ilmoitetaan myöhemmin.

 

 


 

Otteluennakko:

Vielä viikko sitten olisi ollut vaikea kuvitella, että lauantaina Urheilupuistossa pelattava SalPa–FC Jazz on Kakkosen B-lohkon kärkiottelu.

Yli kuukauden koronatauolla ollut SalPa otti viiden päivän sisällä kaksi voittoa Tampereen Pallo-Veikoista ja nousi repaleisessa sarjataulukossa viisi pykälää neljänneksi. Samaan aikaan Porin kakkosseura Jazz kaatoi kahdesti lohkon ennakkosuosikkeihin kuuluvan Kaarinan Pojat ja nousi sarjakärkeen.

Koronakaranteenien vuoksi sarjataulukko ei kuitenkaan kerro ihan täyttä totuutta. Jazz kun on ainoana ehtinyt pelata jo 12 ottelua.

Jos joukkueet laitetaan järjestykseen pistekeskiarvon mukaan, Jazz on kolmantena (1,83) ja SalPa neljäntenä (1,75). Edellä ovat Pargas IF (2,00) ja vasta seitsemän ottelua pelannut FC Honka Akatemia (1,86).

Yhtä kaikki, SalPalla on lauantaina mahdollisuus ankkuroida itsensä tukevasti sarjan kärkiporukkaan.

Ero vuoden takaiseen kärsimykseen on valtava, sillä TPV-voitot käytännössä varmistivat jo sen, ettei SalPan tarvitse pelätä enää viime syksyn tavoin putoamista ja yli 20 vuotta kestäneen Kakkosen putken päättymistä. Säilymiseen kun vaaditaan noin piste per ottelu ja SalPalla on kahdeksasta ottelusta kasassa jo 14 pistettä.

Keskiviikon 5–0-murskavoitosta huolimatta SalPan onnistunut kausi on perustunut tiiviiseen puolustuspelaamiseen.

SalPan maalivahti Joni Rahila on pitänyt neljässä ottelussa nollan, kahdessa ottelussa vastustaja on tehnyt yhden maalin ja vain kahdessa ottelussa kaksi maalia.

Lauantain kärkiottelu ratkeaakin pitkälti siihen, että miten Jakson Mendesin johtama SalPan puolustus pystyy pitämään FC Jazzin liigassakin pelanneet hyökkääjät Juho Lehtosen ja Elias Ahteen kurissa.

Tosin Jazzin maalitehot eivät ole olleet pelkästään tämän kaksikon varassa: Lehtonen, Ahde, laituri Waltteri Riihimäki sekä vasta 17-vuotias keskikenttäpelaaja Eino-Iivari Pitkälä ovat jokainen iskeneet neljä maalia tällä kaudella.

SalPan ykköstykki on ollut viiden maalin portugalilainen Efraim Mavengo.

SalPa–FC Jazz lauantaina kello 17: onko Air Mendes taas ilmatilan herra?

Lähtökohdat: Lohkon kovavireisin joukkue Jazz on hävinnyt viimeksi kesäkuussa. SalPa taas pelasi heinäkuussa vain kerran ja palasi elokuussa kentillä kahdella TPV-voitolla. Jazz on pelannut jo pidempään kahden ottelun viikkotahdilla.

Seuraa tätä: SalPan kulmapotkut

Variaatioita riittää niin lyhyenä kuin matalana. Pääoptio on kuitenkin metrin pompulla siunattu 190-senttinen Jakson ”Air” Mendes.

SalPan ennakoitu aloituskokoonpano (4–2–3–1): Joni Rahila; Onni Vesterinen, Jakson Mendes, Samuel Odabisi, Iku Leino; Niko Leskelä, Jami Siirtola; Otto Rautiainen, Mika Scoarnec, Luiyi Laguerre; Efraim Mavengo.

Tulosennuste: 2–2.

 

Jutun alkua muokattu kello 19.02 pelin jälkeen / Johanna Käkönen.