Keskustasta Someron hallitukseen Pirttilä, Kyyrä ja Virtanen – Äänikuningas Kurvinen jatkaa valtuuston puheenjohtajana

0
Päättyneen valtuustokauden Someron kaupunginhallitusta johtaneesta keskustan Tero Pirttilästä (oik.) tulee hallituksen varapuheenjohtaja. Keskustan vaaliliittokumppani kristillisdemokraattien Reima Anolin saa paikan sivistyslautakunnasta. Kuva: Somero-lehden arkisto/Merja Ryhtä

Someron Keskusta ry nostaa uuden valtuustokauden kaupunginhallitukseen Tero Pirttilän , Jaana Kyyrän ja Mikko Virtasen, jotka kaikki uusivat valtuustopaikkansa. Kokenein heistä on 20 vuotta Someron kaupunginvaltuutettuna toiminut ja viime kauden hallitusta johtanut Pirttilä, jota ehdotetaan nyt hallituksen ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi.

Hallituksen pöytäkuntaan pääsevät keskustasta läsnäolo- ja puheoikeudella myös Someron kuntavaalien ääniharava Jani Kurvinen ja valtuutettu Riitta Ryhtä. 178 äänen Kurvinen jatkaa valtuuston puheenjohtajana ja Ryhtä nousee ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi.

Perusturvalautakunnan puheenjohtajaksi keskusta haluaa varavaltuutettu Mirja Rouhiaisen ja muiksi jäseniksi valtuutettu Kari Ahbomin, varavaltuutettu Marianne Vahan sekä Kai Ramulan.

Sivistyslautakuntaan keskusta nimeää varapuheenjohtajaksi uuden valtuutetun Minna Nikkasen. Muiksi jäseniksi esitetään valtuutettu Juha Salo sekä varavaltuutetut Petteri Hyytiäinen ja Irina Ojala-Sirro. Keskustan kanssa vaaliliitossa olleiden kristillisdemokraattien uusi valtuutettu Reima Anolin saa myös paikan sivistyslautakunnasta.

Teknisessä lautakunnassa keskustaa tulevat edustamaan varapuheenjohtajana Mikko Älli, joka on vaikuttanut teknisessä lautakunnassa jäsenenä kaikki kolme valtuustokauttaan. Lautakunnan muiksi jäseniksi nimettiin valtuutettu Maria Tapio ja varavaltuutettu Antti Hakala.

Ympäristölautakunnan puheenjohtajaksi tulee keskustasta valtuutettu Hannu Kesäniemi, joka istui viime valtuustokauden kaupunginhallituksessa ja johti ympäristölautakuntaa edellisellä kaudella. Lautakunnan muiksi jäseniksi keskusta nimesi varavaltuutetut Eevi Hahon, Outi Laineen ja Visa Moisanderin.

Tarkastuslautakuntaan keskusta nimeää valtuutettu Heikki Tuomiston sekä Maria Virkin. Yhdeksännen kautensa valtuustosta aloittavasta Tuomistosta tulee lautakunnan varapuheenjohtaja. Keskusvaalilautakunnan puheenjohtajaksi keskusta lähettää Inkeri Majurin.

Someron kaupunginvaltuusto vahvistaa puolueiden valinnat luottamuspaikoille ensi maanantain kokouksessaan.