Kokoontumisrajoitukset kumotaan Varsinais-Suomessa – Myös lähikontaktien välttämisvelvoitteista luovutaan

6
Kumoamispäätökset astuvat voimaan välittömästi. Kuva: TS-arkisto/Ari-Matti Ruuska

Lounais-Suomen aluehallintovirasto on kumonnut kokoontumisrajoituksia ja lähikontaktien välttämisvelvoitetta koskevat päätöksensä Varsinais-Suomessa perjantaina 27.8. Päätökset kumottiin myös Satakunnassa samaan aikaan. Päätökset tulevat voimaan heti.

Molemmat maakunnat ovat edelleen epidemian leviämisvaiheessa. Aluehallintoviraston tiedotteessa kuitenkin kerrotaan, että sairaanhoitopiireiltä saatujen asiantuntija-arvioiden perusteella tartuntatautilain 58 d:n soveltamiselle säädetyt edellytykset eivät enää täyty. Yleisötilaisuuksista ja yleisistä kokouksista poistuu siis lähikontaktien välttämisvaatimus.

Epidemiatilanne ei ole vielä ohi, mutta sitä hallitaan tällä hetkellä valtioneuvoston asettamilla ravintolarajoituksilla ja tartuntatautilain 58 c:n mukaisilla toimenpiteillä sekä alueen sairaanhoitopiirien suosituksilla. Väliaikainen pykälä 58 c on voimassa koko maassa vuoden loppuun asti. Säädös velvoittaa asiakas- ja yleisötilojen hallinnasta vastaavat toimijat estämään epidemian leviämistä.

Aluehallintoviraston tiedotteessa korostetaan, että epidemian leviämisen estämisessä on erityisen tärkeää korkean rokotekattavuuden saavuttaminen. Jos epidemiatilanne uudelleen huononee ja laissa säädetyt edellytykset täyttyvät, voi kunta tai aluehallintovirasto tehdä tartuntatautilain mukaisia rajoittamispäätöksiä.

6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Hämmästynyt
3 kuukautta sitten

Eihän noissa päätöksissä ole enää mitään tolkkua. Rajoitukset poistuvat, mutta tapahtuman järjestäjän pitäisi kuitenkin rajoittaa kontakteja. Ravintolarajoitukset pysyvät, vaikka lähikontakteja ei tarvitse rajoittaa.

Tavis torilta
3 kuukautta sitten
Reply to  Hämmästynyt

Hämmästyttävät nämä Salon tartuntamäärät, jotka pysyttelevät 4 – 8 :ssa jostain kumman syystä. Tänäänkin kylätapahtumassa paljon väkeä eikä koronaa väistelty !

Hyvä, että on vähän
3 kuukautta sitten
Reply to  Tavis torilta

Eikö se ole vain hyvä asia, ettei ole enempää tartuntoja, vaikka tapahtumissa riittää väkeä ja siellä ollaan välillä kuin sillit suolassa.

Olisiko se sitten parempi, jos ne määrät olisivat isompia?

Yksi täti
3 kuukautta sitten

Viivi Avellan kertoi tv:ssä, miten Singaporessa tämä korona-aika on helppoa. Kaikelle on tarkat säännöt, joita on noudatettava. Ei tällaisia epämääräisiä suosituksia kuten meillä Suomessa. Palatessaan kotiinsa Singaporeen he viettävät kaksi viikkoa karanteenihotellissa huoneessa, josta ei saa poistua sinä aikana edes käytävälle.

Oma napa
3 kuukautta sitten
Reply to  Yksi täti

Aasiassa yhteen hiileen puhaltaminen onkin asia, joka tulee itsestään. Se on kulttuurisidonnainen asia.

Suurelle osalle nykysuomalaisista yhteen hiileen puhaltaminen on kauhistus ja asia, jota ei saa tapahtua missään olosuhteissa.

Miksi
3 kuukautta sitten

Miten Salossa jatkuvasti voi olla 4-8 uutta tartuntaa? Kohta ei enää naurata.