Korona tuo tummia pilviä musiikkifestivaali Bruksin ylle – sosiaali- ja terveysministeriö esittää ravintolarajoitusten tiukentamista

3
Bruks-musiikkifestivaali oli tarkoitus järjestää Kulttuuritalo Villin ympäristössä. Kuva: SSS-arkisto/Minna Määttänen.

Bruks-musiikkifestivaaleilla on tarkoitus juhlia Kulttuuritalo Villin ympäristössä 21. elokuuta, mutta huonontunut koronatilanne aiheuttanee vielä mutkia matkaan.

Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) ilmoitti torstaina, että se esittää ravintolarajoitusten tiukentamista sunnuntaista alkaen. Koronan leviämisvaiheessa olevilla alueilla anniskelu päättyisi iltakymmeneltä ja ravintolat suljettaisiin yhdeltätoista. Varsinais-Suomi siirtyi leviämisvaiheeseen tämän viikon tiistaina.

– Leviämisvaiheeseen siirtyminen ei itsessään aiheuta ongelmia, mutta mahdollisesti tiukentuvat ravintolarajoitukset senkin edestä, Bruks-festivaalin promoottori Toni Ruohonen huokaisee.

Festivaalin nykyisessä aikataulussa ensimmäinen artisti aloittaisi musisoinnin kello 11.30 ja viimeinen keikka starttaisi kello 23.15.

– Jos uudet rajoitukset tulevat voimaan, alkuperäinen aikataulumme tuskin pitää. Anniskelun on loputtava iltakymmeneltä ja alue pitää tyhjentää yhdeltätoista, Ruohonen toteaa.

Uudet rajoitukset koskevat STM:n kaavailun mukaan myös ulkoterasseja. Kyseinen seikka vaikuttaa Ruohosen mukaan Bruksin festivaalialueen maksimikapasiteettiin.

– Anniskelualueille pitää varata lisää tilaa. Tällä hetkellä näyttää siltä, että voimme täyttää noin puolet kokonaiskapasiteetista.

Ruohonen arvioi toukokuussa (SSS 22.5.), että Bruks-festivaalin alueelle sopisi enimmillään 3 000 kuulijaa.

– Emme ole vielä saaneet mitään vedenpitävää informaatiota STM:stä tai aluehallintoviranomaisilta. Seuraavat pari päivää menevät aika lailla sähköposteja lukiessa ja puheluja soitellessa, Ruohonen uumoilee.

Behm on yksi Bruks-festivaalin tähtiesiintyjistä. Kuva: TS-arkisto/Timo Jakonen.

Päänvaivaa aiheuttavat myös muut samaan aikaan pidettävät festarit. Esimerkiksi Tampereella järjestetään suurta suosiota nauttiva kaksipäiväinen Blockfest, jossa esiintyy osittain samoja artisteja kuin Bruksissa.

– Yritämme saada sovittua uusista aikatauluista artistien kanssa, Ruohonen vakuuttaa.

Bruksin festivaaliporttien on kaavailtu aukeavan aamupäivällä kello yhdeltätoista. Ruohonen sanoo, ettei aikaistaisi festarien alkamisajankohtaa järin mielellään.

– Lähinnä naurattaa, jos yleisön pitää laittaa herätyskellot soimaan aamukuudelta, hän tyrskähtää.

– Toki elämme sen mukaan, mitä määrätään.

”Lähinnä naurattaa, jos yleisön pitää laittaa herätyskellot soimaan aamukuudelta.”

Bruks-festivaali oli tarkoitus järjestää jo viime vuonna, mutta silloin korona sotki kuviot.
– Tästä on tarkoitus tulla Saloon jokavuotinen piristysruiske, Ruohonen kommentoi Salon Seudun Sanomille toukokuussa.

Festarien artistikattaus koostuu maineikkaista suomalaisnimistä. Kenties suurimpana tähtenä loistaa Behm, joka putsasi pöydän tämän vuoden Emma-gaalassa.

Räppäri Jesse Markin palkittiin viimevuotisessa Emma-gaalassa vuoden tulokkaana. Pihlaja sen sijaan oli ehdolla samaisen pystin saajaksi tänä vuonna.

Yhtäältä Bruksissa esiintyvä The Flaming Sideburns rock-yhtye teki keväällä odotetun paluunsa. Palefacelle Salon keikka on puolestaan osa Helsinki – Shangri-La -albumin juhlakiertuetta, joka peruuntui koronan takia viime vuonna.

Lisäksi mukana ovat Rebound, Ruusut, Kissa, Bess, Ella Lymi, Yona, Karri Koira sekä salolainen Wounded Silence.

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Simmottis
2 vuotta sitten

Kyllä, näin on. Ne eivät halua tapahtumia nämä tartuntojen kerääjät. Ne eivät halua että, ravintolat olisivat avoinna normaalisti.

Keijo K.
2 vuotta sitten
Reply to  Simmottis

Ketkä ovat nämä ”ne” ja ”tartuntojen kerääjät”, jotka mainittu?

Ennustin
2 vuotta sitten

Ennustin jo etukäteen näin käyvän. Onhan se valitettavaa. Joskus vain nyt käy näin.

Oikeasti tätäkään asiaa ei tarvinnut edes mitenkään ennustaa. Riittää, kun seuraa ja lukee tilannetta.

Kaikille oli varmasti selvää, mitä käy ja tulee käymään, jos ei ilmassa leijuvaa tartuntatautia oteta tosissaan.

Festarien järjestäjät olisivat voineet ennakoida ja jättää suunnittelematta tälle vuodelle mitään. Ei olisi tiedossa tappiota eikä pettymystä.