Korona uhkaa torpata jälleen Salon syysmarkkinat

18

Koronapandemia uhkaa torpata Salon perinteiset syysmarkkinat jo toista vuotta peräkkäin.

Salon kaupunginjohtaja Tero Nissinen aikoo esittää kaupunginhallitukselle, että markkinat perutaan myös tänä vuonna. Hallitus päättää asiasta 23. elokuuta pidettävässä kokouksessaan.

Salon perinteiset syysmarkkinat on järjestetty Salon torilla syys-lokakuun vaihteessa. Tänä vuonna tapahtuma olisi järjestetty 30.9.-2.10.

Peruutuksen syynä on, ettei paljon ihmisiä vetävää tapahtumaa voida järjestää turvallisesti.

18 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Älli
3 kuukautta sitten

Täysin linjatonta päätöksentekoa tuntuu olevan jälleen. Iltatoreja, taiteiden öitä, lentopalloturnauksia voidaan järjestää, mutta markkinat on suuri uhka kaupungin päättäjille.

Maija
3 kuukautta sitten

Antaa torpata vaan. Myyntikojut voisi jalkauttaa kauppojen parkkipaikoille ja vähän ympäri kaupunkia. Voisi sitten jokainen halukas tehdä markkinaostokset kauppareissun yhteydessä.

Tuula Silfverberg
3 kuukautta sitten

Torilla ollaan ulkona – maski käyttöön. On se kumma: rokottamattomat pysykööt kotona. Me ikäihmiset on saatu kaksi rokotusta, miksi meiltä viedään kaikki.

Hexa
3 kuukautta sitten

Kyllä meiltä kaikilta se on peruttu. Toista piikkiä odotellessa.

Siis häh?
3 kuukautta sitten

Miksi mielestäsi rokottamattomien pitää pysyä kotona? Olet varmaan tietoinen, että rokotetut saattavat yhtälailla levittää ja sairastua. Jos rokotteet tehoaisivat niin tehokkaasti mitä on mainostettu, niin ei tässä enää mitään rajoituksia tarvittaisi.

Mitä sanoo AVI ?
3 kuukautta sitten

Alkaako olla niin, että teatteria ja kulttuuria varten saa kohta kokoontua sisälle, mutta markkinoita ei voi järjestää ulkona?

Ei yleisötapahtumia
3 kuukautta sitten

Leviämisvaiheessa ei tulisi järjestää yhtäkään yleisötapahtumaa. Koulut pitäisi olla etäopetuksessa ja kaikki ryhmäliikunta kiellettyä. Koronapassi olisi yksi ratkaisu yleisötapahtumiin, mutta siihen eivät päättäjät uskalla ryhtyä.

Tasa-arvoa kiitos
3 kuukautta sitten

Nyt pitäisi vapauttaa kaikki tapahtumat koronasta huolimatta ja nopeasti. Osa saa tartunnan, osa ei. Osa menehtyy, osa ei. Terveydenhuolto ei kykene hoitamaan kaikkia eikä tarvitsekaan.

Me tarvitsemme rientomme, tätä kurimusta on jatkunut jo aivan liian pitkään.

Eihän liikuntapuolikaan välitä rajoituksista, miksi meiltä muilta sitten kielletään teatterit, harrastukset sun muut.

Mä vaan
3 kuukautta sitten

Nyt muuten kilahti.

Jos kaikki tapahtumat vapautetaan kuten haluat, tukehtuu sairaanhoito koronaan. Onko sitten kivaa? Nytkin hoitajat ja jäljittäjät ovat tiukoilla. Perusterveydenhuolto yskii myös koronan takia. Vältetään turhaan kuormittamasta heitä.

Kun maantiellä tehdään tietöitä, silloin ovat alennetut nopeusrajoitukset voimassa työturvallisuuden vuoksi. Tämä koronan leviämisen hidastaminen on sama asia: ettei terveydenhuollon henkilökunta uuvu työkyvyttömäksi.

Miksi
3 kuukautta sitten

Koska korona loppuu? Halutaanko sitä edes? Jos halutaan, että loppuu, niin miksi meno jatkuu samanlaisena?

Usko
3 kuukautta sitten
Reply to  Miksi

Korona ei lopu koskaan – sitä ei vaan uskalleta sanoa ääneen.

Järjen köyhyyttä
3 kuukautta sitten

Siis täysin järjen köyhyyttä, jos kielletään markkinat. Millä perustein?

Kaikkea muuta on saatu järjestää koko kesä, ja nyt markkinat toistamiseen kieltolistalla?

Keijo K.
3 kuukautta sitten

Se peruste on koko lailla jo nimimerkissäsi. Voimme ehkä kyseenalaistaa, ovatko päättäjat täyttä ymmärrystä vailla vaiko ymmärrystä vailla.

Yksi täti
3 kuukautta sitten

On järjen köyhyyttä tunkea itseänsä kaikkiin markkinoihin ja festareihin, yleensäkin väentungoksiin. Siksi parempi laittaa peruutukset päälle, on jokaisen helpompi olla kotona.

Leuhkana ja vähättelevänä voi esiintyä koronan suhteen, kunnes itse tai joku tuttu makaa sairaalan petissä. Ja niitä hoitopaikkoja tarvitsevia on monia muitakin kuin koronaa potevat.

Markus
3 kuukautta sitten
Reply to  Yksi täti

Varsinais-suomen alueella koko korona aikana ainoastaan hieman yli 100 tautiin menehtynyttä. Korona ei ole mikään erityisen vaarallinen virus. Markkinat voi aivan hyvin järjestää vaikka useammalle päivälle.

Halloota
3 kuukautta sitten
Reply to  Markus

Ai nykyään viruksen vaarallisuus määritellään vain sen perusteella kuinka se niputta ihmisiä monoselle.

Long-covid potilaita on senkin edestä ja hyvien päätösten vuoksi, sekä jäljityksen niitä ruumiskasoja ei ole. Yli 1000 ennenaikaistakin kuolemaa on liikaa.

Railaa
3 kuukautta sitten
Reply to  Halloota

Vain pieni osa koronakuolemista on ns.ennenaikaisia kuolemia. Suurin osa on jo ennestään vaikeasti sairaita vanhuksia, jotka olisivat joka tapauksessa kuolleet lyhyen ajan kuluessa.