Koronan leviämisvaihe ei vaikuta iltatorien järjestämiseen

4

Salon iltatori järjestetään tavalliseen tapaan, vaikka Varsinais-Suomi siirtyi takaisin koronan leviämisvaiheeseen. Asia ilmenee Salon iltatori ry:n torstaina julkaisemasta turvallisuustiedotteesta.

Tapahtuman varsinaista järjestämistä koskevia rajoituksia ei ole, iltatorien turvallisuuspäällikkö Riikka Helenius kertoo tiedotteessa. Asiasta on Heleniuksen mukaan keskusteltu paikallisen tartuntataudeista vastaavan lääkärin kanssa. Myös iltatorilla on kuitenkin voimassa tiukin, leviämisvaiheen maskisuositus.

Tapahtumajärjestäjät kehottavat torivierailijoita huolehtimaan käsi- ja yskimishygieniasta sekä turvaväleistä. Käsihuuhdetta on saatavilla myyntipisteillä, ja käsiä on mahdollista pestä R-kioskin vieressä olevissa wc-tiloissa.

Turvallisuustiedotteessa korostetaan, että torialueella liikuttaessa on mahdollista välttää tosiasiallinen lähikontakti. Horninkatu ja Torikatu suljetaan ajoneuvoliikenteeltä kello 17–20.30 väliseksi ajaksi, jotta iltatori saa käyttöönsä lisää tilaa.

Esiintymislavan edusta tullaan rajaamaan lippusiimalla, ja kulku lavalle, lavan reunoille sekä lavan taakse estetään. Kyseisellä toimenpiteellä turvataan riittävän pitkä välimatka esiintyjiin.
Samoin rajataan äänentoisto- ja valotekniikan työtila torialueella. Katokseen pääsy on sallittu vain siellä työtä tekeville.
4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Niin se käy
3 kuukautta sitten

Miksi vaikuttaisi, leviäähän se muutenkin.

Varovaisia ollaan
3 kuukautta sitten

Väkimäärään se kyllä vaikutti jo viime viikolla, uutisten mukaan.

Tavis torilta
3 kuukautta sitten

Ihmiset, jotka iltatorilla sen alkaessa kävivät, ovat ikääntyneet eivätkä tätä nykymusiikkia halua kuunnella. Se ottaa kuulolaitteita käyttävien korviin tosi kipeästi.

Ei myöskään tuttuja tavatessa voi kuulumisia vaihtaa, kun musiikki soi liian lujaa.

Salon tauti
3 kuukautta sitten

Vastuullista tässä vallitsevassa tilanteessa olisi ollut peruuttaa ja rajoittaa. Salon iltatori ry näytti olevansa vastuuton taho.

Vastuun siirto kokonaan asiakkaille ei vaan nyt toimi. Se kun nyt on jo nähty useasti eri tapahtumien kanssa.

Nimet ja naamat pysyy ihmisten muistissa. Lepsu suhtautuminen koronaan vain lisää väliinpitämättömyyttä.