Koronatapaus sulki Salon poliisiaseman lupapalvelut torstaina – Perjantaina palvelu pelasi jo ajanvarauksella normaalisti

0
Salon poliisiasema sijaitsee Kirkkokadulla. Kuva: SSS-arkisto / Minna Määttänen

Salon poliisiaseman lupapalvelut olivat torstaina kello 12.30 eteenpäin iltapäivän ajan suljettuna koronatapauksen takia. Lounais-Suomen poliisiaseman viestinnästä kerrottiin ensin virheellisesti, että lupapalvelupiste olisi ollut kiinni myös perjantain, mutta tuo tieto kumottiin perjantaina iltapäivällä.

– Meillä oli sisäisessä viestinnässä hieman ristiriitaa ja epätietoutta, mutta joka tapauksessa Salon poliisiaseman lupapalvelut ovat olleet normaalisti käytössä ajanvarauksella tänään perjantaina. Lupapalvelut olivat suljettuna Salossa ainoastaan eilisen torstai-iltapäivän. Pahoittelemme virheellistä viestintää, Lounais-Suomen poliisiaseman viestintäpäällikkö Anna Saarenoja sanoo.

 

Poliisin tiedossa ei ole ainakaan toistaiseksi, että laitoksen sisällä todettu koronatapaus olisi johtanut altistumisiin sen enempää henkilökunnassa kuin asiakkaissa.

– Toki se on terveysviranomaisten asia selvittää eikä poliisin, mutta meidän tietoomme tällaisia tapauksia ei tullut. Poliisin palvelut on korona-aikana järjestetty niin terveysturvallisesti, että jos ohjeita noudatetaan, ei myöskään altistumisia pitäisi tällaisessa tilanteessa päästä sattumaan, Saarenoja kertoo.

Puolikkaan kiinniolopäivän aikana Salon poliisiasemalla tehtiin desinfiointeja ja muita puhdistustoimenpiteitä, jotta lupapalvelupiste päästiin avaamaan heti perjantaina.

– Saloon saatiin paikkaavaa työvoimaa Turusta, jonka ansiosta katkos ei kestänyt torstai-iltapäivää pidempään.

Salon lupapalveluissa pyritään palaamaan normaaliin palveluun heti maanantaina, jolloin palvelua voi saada myös muutoin kuin ajanvarauksella.

 

Juttua päivitetty klo 14.48: Otsikkoa korjattu päivittynein tiedoin. Ensin julkaistu virheellinen tieto Salon poliisiaseman lupapalveluiden kiinniolosta myös perjantaina korjattu. Lisäksi juttuun lisätty tietoa koronatapauksen aiheuttamista mahdollisista altistumisista ja lupapalveluiden paluusta normaaliin käytäntöön todennäköisesti maanantaina.