Laurin Markkinat peruttiin toista vuotta peräkkäin – Maalaistori aiotaan järjestää koronaturvallisuus huomioiden

1
Laurin Markkinat peruttiin tältä vuodelta tämänhetkisen koronatilanteen vuoksi. Kuva: SSS-arkisto/Minna Määttänen

Perinteisiä Laurin Markkinoita ei pidetä tänä vuonna. Tapahtuma oli tarkoitus järjestää Perniössä ensi lauantaina.

Laurin Markkinat yhdistys ry:n puheenjohtaja Sari Karin mukaan tapahtuma peruttiin tämänhetkisen koronatilanteen vuoksi.

– Yritämme omalta osaltamme ehkäistä koronan leviämistä, hän kertoo.

Kari toteaa, ettei tapahtumassa pystyttäisi takaamaan riittäviä turvavälejä. Hänen mukaansa tapahtumassa on vieraillut vuosittain useampi sata kävijää.

– Valtaosa yhdistyksemme tekijöistä on ikäihmisiä, joten päätös on tehty heitäkin ajatellen, hän lisää.

Laurin Markkinat peruttiin myös viime vuonna. Kari toivoo, että koronatilanne olisi parempi ensi vuonna, ja tapahtuma pystyttäisiin taas järjestämään.

Samalle päivälle ajoittuva maalaistori aiotaan kuitenkin järjestää. Osuuskunta Pro Perniön puheenjohtaja Timo Korpinen kertoo, että tilanne on sama kuin viime vuonna.

– Selvitimme aluehallintovirastosta millä ehdoilla tapahtuman voi järjestää. Pidimme maalaistorin viime vuonna, eikä mitään ongelmia ilmennyt, toteaa Korpinen.

Hänen mukaansa avi ei ole tänä vuonna antanut sen suuntaista viestiä, että torin kaltaisia tapahtumia ei voitaisi järjestää.

Koronaa ei kuitenkaan ole unohdettu. Tapahtumassa korostetaan turvavälejä ja käsihygieniaa, sekä maskin käyttöä suositellaan.

– Aiomme nöyrästi noudattaa kaikkia tämän hetken suosituksia, Korpinen kiteyttää.

Tapahtuma on järjestetty joka vuosi vuodesta 2014 saakka. Tänä vuonna tori järjestetään 7.8. Perniön Kunnantalon alueella kello 9–15.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Koronapassi
1 vuosi sitten

Oikea päätös. Tällä hetkellä pitäisi kieltää kaikki yleisötapahtumat! Koronapassi olisi tähän ratkaisu, mutta hallitus ei sitä halua ottaa käyttöön.