Matias Mäkinen ja Janne Nurmi Someron kaupunginhallitukseen – perussuomalaiset päätti valinnoistaan

0
Someron kaupunginvaltuusto päättää luottamuspaikoista 16. elokuuta. Kuva: SSS-arkisto/Essi Seppälä

Someron perussuomalaiset päätti keskiviikkona omista valinnoistaan keskeisille luottamuspaikoille. Perussuomalaiset esittää kaupunginhallitukseen Matias Mäkistä ja Janne Nurmea.

35-vuotias Mäkinen on Someron perussuomalaisten puheenjohtaja ja toisen kauden valtuutettu. 53-vuotiaalla Janne Nurmella on myös aiempaa kokemusta kaupunginhallituksesta, sillä hän kuului hallitukseen vuosina 2015–2017. Vuoden 2017 vaaleissa Nurmi ei ollut ehdolla.

Puolueiden tekemän neuvottelusopimuksen mukaan perussuomalaiset saa yhdeksänjäseniseen kaupunginhallitukseen kaksi paikkaa. Nykyisessä kaupunginhallituksessa puolueella ei ole yhtään edustajaa.

Teknisen lautakunnan puheenjohtajaksi perussuomalaisista on nousemassa Harri Känkänen. Känkänen on tällä hetkellä teknisen lautakunnan varapuheenjohtaja. Toiselle puolueen paikalle esitetään Kirsti Kurkea.

Tarkastuslautakunnan puheenjohtajaksi perussuomalaiset esittää Pertti Kujalaa. Perusturvalautakuntaan ehdotetaan Sari Salokoskea, sivistyslautakuntaan Sini Kylämäkeä ja ympäristölautakuntaan Jaakko Saloa.
– Nimiin voi vielä tulla muutoksia, jos paikkojen jako naisten ja miesten kesken sitä edellyttää, Matias Mäkinen toteaa.

Someron muut isot ryhmät eli keskusta, kokoomus ja SDP päättävät omista nimistään myöhemmin. Someron kaupunginvaltuusto valitsee luottamushenkilöt eri tehtäviin 16. elokuuta.