Opiskelijabileiden aika ei ole nyt, sanoo koronanyrkki – Tartuntamäärät ovat kuitenkin laskeneet Varsinais-Suomessa

1
Koronakoordinaatioryhmä muistuttaa, että opiskelijatapahtumia ei ole nyt viisasta järjestää ollenkaan. Opiskelijoiden rokotuskattavuus ei vielä ole turvallisella tasolla. LEHTIKUVA / MIKKO STIG

Varsinais-Suomen koronatilanne on vähän parantunut viime viikosta, mutta maakunta pysyy kuitenkin edelleen leviämisvaiheessa.

Ilmaantuvuus ja tartuntamäärät ovat laskeneet. Tuorein 14 vuorokauden ilmaantuvuus 100 000 asukasta kohti on Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä 185,2. Viikko sitten ilmaantuvuus oli 203,1.

Positiivisten osuus koronatesteistä on vielä koholla, 4,9 prosenttia, kun se viikko sitten oli 5,6 prosenttia.

Opiskelijatapahtumia ei ole nyt viisasta järjestää ollenkaan. Opiskelijoiden rokotuskattavuus ei vielä ole turvallisella tasolla. Tässä aallossa pahin on toivottavasti ohi ja käyrät ovat laskussa. Potilaiden määrä sairaanhoidossa on kuitenkin kasvussa. Tällä hetkellä Tyksissä on 12 koronapotilasta hoidossa, Tyksin tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Esa Rintala sanoo koronakoordinaatioryhmän tiedotteessa.

Potilaiden määrä on kasvanut eilisen kahdeksasta potilaasta tiistain 12:een.

Koronakoordinaatioryhmä ei tehnyt muutoksia suosituksiin tiistain kokouksessaan.

– Jotta saamme tartuntamäärät yhä alemmas, meidän täytyy noudattaa voimassa olevia suosituksia, käyttää maskia ja muistaa turvavälit. Toivomme, ettemme joutuisi kiristämään voimassa olevia suosituksia, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Mikko Pietilä sanoo.

VARSINAIS-SUOMEN asukkaista jo melkein 70 prosenttia on saanut ensimmäisen annoksen koronarokotetta. Yli 40 prosenttia varsinaissuomalaisista on saanut myös toisen annoksen rokotetta.

Vaikka onkin täysin rokotettu, täytyy muistaa käyttää maskia ja pitää turvavälejä muihin ihmisiin. Täysin rokotettu ihminen voi vielä saada koronatartunnan.

– Meidän on vielä jaksettava, kunnes yleinen rokotekattavuus on tarpeeksi hyvä, sanoo Pietilä.

KORONAKOORDINAATIORYHMÄ haluaa suosituksissaan korostaa, että kaikissa lähiopetustilanteissa oppilaat ja opetushenkilökunta käyttävät maskia peruskoulun neljäsluokkalaisista alkaen kuntakohtaista harkintaa käyttäen. Opiskelijatapahtumia ei ole nyt viisasta järjestää ollenkaan. Opiskelijoiden rokotuskattavuus ei vielä ole turvallisella tasolla. Lisäksi on huomioitava ravintolarajoitukset ja AVI:n kokoontumisrajoitukset.

– Opiskelijabileiden aika ei ole nyt, Rintala sanoo.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Kuka valvoo?
2 vuotta sitten

Miten opiskelijoiden bilettäminen eroaa iltatorilla nuohoamisesta ja markkinoiden ym. tapahtumien järjestämisestä?

Kuka siellä Salon torilla valvoo onko rokotettu, maski ja kaksi metriä hajurakoa? Koronanyrkki?