Power Cup oli menestys – pelaamisen riemu voitti Urheilupuistossa sateen ja koronaviruksen

0
SoPan D-tyttöjen joukkue Amalia Tuomola, Anni Pettersson, Olivia Lehtonen, Riia Juselius, Anni Luoto, Lotta Känkänen, Amanda Juselius ja Emma Lehtonen juhlivat Power Cupin voittoa. (Kuvat: SSS/Juha Tuuna)

Power Cupin henki tiivistyi päätöspäivänä sunnuntaina kentällä numero 52, kun D-tyttöjen Supersarjan finaalissa kohtasivat Someron Pallo ja Loimaan Jankko.

SoPa vei suvereenisti avauserän ja Jankko toisen. Kun kolmas erä alkoi, kentän ympärille oli pikkuhiljaa kerääntynyt toista sataa katsojaa: loimaalaiset Jankon puoliskolle ja somerolaiset SoPan puoliskolle.

Jankko johti ratkaisuerää jo 10–6, mutta SoPa tuli Anni Petterssonin iskuilla tasoihin ja samaa vauhtia ohi. Lopulta turnauksen kaikki ottelut voittanut SoPa juhli Power-mestaruutta aivan kuten kaksi vuotta sitten Rovaniemellä.

– Olihan se vähän sekavaa. Meitillä hajosi vähän pakka toisessa erässä, mutta ei tällä porukalla ole ollut tapana hävitä, finaalin jälkeen suoraan rippijuhliin suunnannut SoPan valmentaja Janne Lehtonen naurahti.

Mestaruus ei siis tullut Lehtoselle yllätyksenä.

– Olen ollut onnellisessa asemassa. Aloitimme, kun tytöt olivat 3–4-vuotiaita ja porukka on ollut siitä lähtien mukana.

– Tytöt tulevat urheilullisista perheistä, ja monella vanhemmalla on lentistaustaa. Harvoin on näin hyvää porukkaa tukena, Lehtonen kehui.

– Ai SoPa voitti? Wau, Power Cupin paikallispäällikkö Johanna Anttonen hihkaisi kuultuaan tuoreet uutiset kentältä 52.

Anttosen mieli oli pelien tauottua helpottunut. Kolme kertaa siirretty jättiturnaus oli pitkään vaakalaudalla ja H-hetken aattona koronapandemian neljäs aalto saavutti Salon.

– Tunnelma ja yhteisöllisyys oli jotain sellaista, jota on vaikea kuvailla. Tässä on menty melkoisessa kuplassa, Anttonen hehkutti.

Salon Power Cupilla oli ongelmia saada riittävästi talkoolaisia, mutta aivan viimeisinä päivinä peräti 70 uutta talkoolaista ilmoittautui mukaan. Se herkisti Anttosen.

– Heitä vaan tuli ja tuli. Meidän tiimimme oli niin hieno! Niin hieno, Anttonen toisti.

Naapuriseuran Lehtoselta tuli kehut järjestelyistä.

– Järjestelyt onnistuivat erinomaisesti. Kelejä ei kukaan voi valita, Lehtonen kertoi viitaten sateiseen viikonloppuun.

– Esimerkiksi emme joutuneet kertaakaan jonottamaan ruokailussa, yleensä siihen on totuttu. Nyt kaikki meni sujuvasti, Lehtonen kertoi.

Toki Lehtonen myönsi, että normaali ”Power-fiilis” oli poissa, kun joukkueen pelaajat nukkuivat yöt kotonaan ja heräsi uuteen pelipäivään omasta sängystä.

– Se taisi olla meille ehkä hyväkin asia, sillä jo olisimme olleet koululla yötä, emme olisi saaneet koskaan pelikamoja kuiviksi, Lehtonen nauroi.

Salon Power Cup pelattiin tämän kesän (toistaiseksi) sateisimpana viikonloppuna.

Salon Power Cup järjestettiin koronan vuoksi rajusti supistettuna. Joukkueita oli 282, mikä oli vain noin 30 prosenttia odotetusta.

Anttosen mukaan joukkuemäärää tärkeämpää oli kuitenkin se, että puolitoista vuotta repalaisesti harjoitelleille ja pelanneille junioreille tuli mahdollisuus ylipäätään päästä Poweriin.

– Moni sellainen juniori, joka on aikonut lopettaa koronatauon vuoksi lentopallon, on nyt kertonut, miten ihanaa on päästä pelaamaan.

SoPan D-tyttöjen tilanne on koronasta huolimatta vakaa.

– Kukaan ei ole lopettanut, enkä jaksa uskoa, että kukaan edes hetkeen lopettavaa. Kaveriporukka on niin tiivis, Lehtonen vakuutti.

Power Cupin purkutyöt alkoivat heti sunnuntaina pelien päätyttyä. Sitä ennen Power Cup -pilli luovutettiin seuraavalle järjestäjälle Kauhavalle.

– Nyt keräämme palautteen ja dokumentoidaan asiat seuraavaa järjestäjää varten. Rullakot ja kontit pakataan valmiiksi kohti Kauhavaa, Anttonen kertoi.

Odotettua pidemmän ja taatusti raskaamman urakan päättävä Anttonen aikoo nyt viettää ansaitun lomaviikon.

– Onneksi lapsillani on vielä yksi lomaviikko jäljellä. Aion laittaa puhelimen pois päältä, Anttonen huokaisi helpottuneena.

Ja vähän haikeana.