Paljon komeita maalipaikkoja, mutta vain kaksi maalia – katso kylmässä kaatosateessa pelattu Kakkosen paikallisottelu SalPa–KaaPo

0
Lähes 400 ottelua TPS:ssä vuosina 2005-2020 pelannut Sami Rähmönen siirtyi täksi kaudeksi Kaarinan Poikiin. (Kuva: TS-arkisto/Jane Iltanen)

Jalkapallon Kakkosen B-lohkon paikallisottelussa nähtiin keskiviikkona komeita maalipaikkoja ja kaksi täysosumaa, yksi kummallekin joukkueelle. SalPa ja KaaPo siis tasasivat pisteet Salon Urheilupuiston litimärällä nurmella pelatussa ottelussa.

Sade ja tuuli näyttelivät isoa roolia ottelussa. Ottelun kommentaattori, pitkän linjan jalkapallovalmentaja Akusti Salonen sanoi, että vastaavia sadepelejä ei osu omalle kohdalle välttämättä edes joka vuosi.

– Näin kova sade osui omalle kohdalle viimeksi kaksi-kolme vuotta sitten, Salonen muisteli.

SalPa pääsi ottelussa heti niskan päälle, kun Niko Leskelän veto upposi KaaPon maalivahti Teemu Muurisen taakse jo 10. peliminuutilla. Vetoa edelsi SalPan hyvä riisto KaaPon maalialueen edustalla ja Pekka Mattilan tarkka syöttö vapaaseen paikkaan Leskelälle.

KaaPon onnistui tasoittaa peli vasta toisen puoliajan lopussa. Niklas Blomqvist onnistui KaaPon kulmapotkun jälkitilanteesta, kun peliä oli pelattu 84 minuuttia.

Näiden maalien välissä oli useita esimerkiksi tolppiin osuneita potkuja. Katso maalit ja maalitilanteet ottelutallenteesta.

Ottelun selostavat ja kommentoivat Juha Tuuna ja Akusti Salonen. 

Jos ottelu ei näy yllä, katso se tästä.

—–

Otteluennakko, julkaistu 17.8. 

Jalkapallon Kakkosen B-lohkon yhden ennakkosuosikin Kaarinan Poikien eli KaaPon kuluva kausi on ollut kuin ote samannimisen piirroshahmon tunnusmusiikista.

Vaikeaa varttua, itkua, parkua. Muistaa myös iloita, Kaapo”.

KaaPon varttuminen on ollut vaikeaa, koska koronarajoitukset haittasivat joukkueen talven ja kevään harjoittelua merkittävästi. Muun muassa TPS-legenda Sami Rähmösellä vahvistunut joukkue sai kuitenkin aloitettua kauden odotetun vahvasti kahdella voitolla ja kahdella tasapelillä.

Sen jälkeen oli aika itkun ja parkumisen: 30. kesäkuuta pelatun EPS-ottelun jälkeen KaaPo oli koko heinäkuun pelaamatta vastustajajoukkueiden korona-altistumisten ja -tartuntojen vuoksi.

Yksi neljästä siirretystä KaaPon otteluista oli 23. heinäkuuta pelattavaksi tarkoitettu SalPa–KaaPo, joka pelataan vihdoin tänään keskiviikkona Urheilupuistossa.

Pitkä pelaamattomuus saattoi pilata lopullisesti KaaPon haaveet kärkisijoituksista, sillä joukkue on hävinnyt kolme edellistä otteluaan (kahdesti FC Jazzille ja kerran HJS:lle).

Mutta kuten piirroshahmo Kaapo laulaa: ”muistaa myös iloita”.

KaaPo ja SalPa ovat pystyneet pelaamaan viimeiset viikot suunnitellusti ja päässeet jo lähelle B-lohkon muiden vastustajien pelimääriä. Keskiviikkoillan ottelu on KaaPolle ja SalPalle kauden kymmenes, kun kärkikaksikko Jazz ja HJS ovat pelanneet 13 ottelua.

SalPa oli KaaPon tavoin yli kuukauden koronatauolla, mutta toisin kuin paikallisvastustaja, SalPa pystyi tekemään heti tulosta: kahta TPV-voittoa seurasi tärkeä Jazz-tasapeli, joiden ansiosta joukkue on vankasti mukana sarjan kärkiryhmässä.

KaaPolla taas on tänään käytännössä viimeinen mahdollisuus aloittaa loppukiri ja nousu kohti sitä samaa kärkiryhmää, johon joukkueen materiaali edellyttää. Helpompiakin tehtäviä on, sillä SalPa on osoittautunut tällä kaudella todella tiiviisti puolustavaksi ja siten luonnollisesti myös vaikeasti voitettavaksi joukkueeksi.

Eipä ihme, että SalPan päävalmentaja Ilkka Virtanen nostaa ensimmäisenä esiin puolustamisen.

– Me tiedämme tarkkaan, millainen joukkue KaaPo on. He ovat fyysisiä ja kokeneita, joilla on loistavia hyökkäyssuunnan pelaajia. Meidän on puolustettava todella nöyrästi, Virtanen linjaa.

Virtanen korostaa erityisesti SalPan pallollista huolellisuutta, sillä KaaPo kykenee riistojen jälkeen hyökkäämään nopeasti ja vaarallisesti puolustuslinjan taakse.

SalPan merkittävimmät poissaolot illan ottelussa ovat pitkäaikaispotilaat Mikke Louhela ja Severi Keskitalo.

SalPa–KaaPo keskiviikkona Urheilupuistossa kello 18.30

Lähtökohdat:
Koronatauolta vapautuneiden paikallisvastustajien kuntokäyrät sojottavat eri suuntiin: kolmen edellisen ottelun pisteet ovat SalPalle 7–0. Historia on kuitenkin pakkovoittoa hakevan KaaPon puolella, sillä KaaPo nousi Kakkoseen kaudeksi 2018 ja joukkueiden välisisistä edellisistä kahdeksasta ottelusta KaaPo on voittanut peräti kuusi ja kaksi ottelua on päättynyt tasan. SalPan edellinen voitto KaaPosta on yli kuuden vuoden takaa.

Seuraa häntä: Lucas Gabrielsson.
Jos viime viikon 5–0-voittoa TPV:stä ei lasketa, SalPa on tehnyt vain vähän yli yhden maalin per ottelu. Pelikuntoon toipunut Gabrielsson tuo SalPalle juuri sitä, mitä siltä on alkukaudesta puuttunut eli murtautumisvaiheen juonikkuutta.

SalPan ennakoitu kokoonpano (4–2–3–1):
Joni Rahila; Iku Leino, Jakson Mendes, Samuel Odabisi, Mika Scoarnec; Pekka Mattila, Jami Siirtola; Otto Rautiainen, Lucas Gabrielsson, Luiyi Laguerre; Efraim Mavengo.

Tulosennuste: 0–0.

 

Juttua päivitetty ottelun jälkeen 18.8. 20.30. / Johanna Käkönen.