Salo kiinnostaa sote-alan ammattilaisia – vakituiseksi sijaiseksi 123 hakijaa

0
Vakituisilla sijaisilla on mahdollisuus erikoistua eri toimenpiteisiin. Kuva: Marttiina Sairanen

Salo kiinnostaa laajasti sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia. Tämän osoittaa kaupungin rekrytointikampanja, jolla haettiin vajaata 60:ta vakituista sijaista. Hakemuksia tuli 123.

Haussa oli terveydenhoitajia, lähihoitajia, sairaanhoitajia, hammashoitaja ja suuhygienisti. Hakijoita oli kaikkiin tehtäviin.

Vt. sosiaali- ja terveysjohtaja Anneli Pahta on tyytyväinen määrän lisäksi siitä, että hakijat eivät rajoitu Saloon.

– Mittava määrä hakijoita on muualta, pääkaupunkiseudulta ja ympäristökunnista. Takuulla toinen puoliso hakee tältä töitä myös.

Koko maassa on kova pula sosiaali- ja terveysalan työntekijöistä. Kuntarekryssä hakemuksia on pilvin pimein. Pahta arvelee Salon onnistuneen, sillä haussa oli merkittävä määrä vakituista henkilökuntaa.

Sijaisista muodostetaan sijaispooli, johon kuuluvat työskentelevät sijaisina kaupungin eri sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköissä

– Haluamme viestiä, että Salo haluaa vahvasti sitoutua ammattilaisiin. Sillä on valtava merkitys työyhteisölle ja asiakkaille. Omat vakituiset sijaiset hallitsevat tehtävät ja erikostuvat eri toimipisteisiin. Lisäksi vakituiset sijaiset vähentävät esimiestyön kuormitusta ja esimiehillä on aikaa tukea omaa työyhteisöä.

Rekrytointikampanjassa tuotiin esille Saloa asuinpaikkana ja kaupungin tarjoamia monia mahdollisuuksia.

– Rekrymme osui yksiin yksityisen puolen kanssa, esimerkiksi akkutehtaan kanssa, Pahta toteaa.

Haku päättyi tiistaina. Hän ei ole vielä tutustunut hakemuksiin, joita on yli kaksinkertainen määrä tarpeeseen nähden.

– Olin henkisesti ajatellut, että tämä rekrytointi on ensimmäinen vaihe. Jos pääosa sijaisista saadaan näistä, se on hienoa. Olen positiiviesti yllättynyt.

Tavoitteena on tehdä valinnat elokuun aikana.