Salon hallitukseen vihreistä Härri, kokoomuksesta Nummentalo, Aaltonen ja Yli-Jama

0
Kaupunginvaltuusto valitsee kaupunginhallituksen ensi maanantaina. Kuva: SSS-arkisto

Perussuomalaiset, kokoomus ja vihreät on nimennyt ehdokkaansa Salon kaupunginhallitukseen. SDP tekee valintansa huomenna torstaina ja keskusta tulevana sunnuntaina. Hallituksen 13:sta jäsenestä seitsemän on tiedossa ja kuusi puuttuu.

Tasaväkisen kuntavaalivaalituloksen seurauksena SDP, keskusta, kokoomus ja perussuomalaiset saavat kukin kolme jäsentä hallitukseen ja vihreät yhden jäsenen.

Vihreät on valinnut yleiskokouksessaan hallitukseen Anna Härrin.

– Anna on erittäin pätevä ja selkeästi kaupunginhallituksen jäsen äänimäärän perusteella. Kuulemme kuntalaisten ääntä, Sari Pesonen Salon seudun vihreiden hallituksesta sanoo.

Ensimmäistä kertaa kuntavaaliehdokkaana ollut, väitöskirjaa kiertotaloudesta tekevä, Härri oli vihreiden ääniharava 258:lla äänellä.

Varalle hallitukseen vihreät ovat valinneet viime kaudella kaupunginhallituksen jäsenenä olleen Jonna Nyyssösen. Pesonen sanoo Nyyssösen olevan uudelle jäsenelle hyvä taustatuki.

Kokoomuksen ehdokas kaupunginhallituksen ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi on Juhani Nummentalo ja jäseniksi Anu Aaltonen ja Anna-Leena Yli-Jama.

 

Kaupunginvaltuuston toiseksi varapuheenjohtajaksi esitetään Elina Suonio-Peltosaloa.

Valinnat tehtiin kunnallisjärjestön ja valtuustoryhmän kokouksessa maanantaina.

– Valinta oli hyvin helppo. Ei ollut ensimmäistäkään äänestystä, valinnat tehtiin hyvässä hengessä, valtuustoryhmän puheenjohtajana jatkava Arttu Karhulahti kertoo.

Hän perustelee valintoja vaalituloksella ja sillä, että kaikki pitkän linjan kokoomusaktiiveja. Yli-Jama oli hallituksessa myös viime kaudella, Nummentalo oli kaupunginvaltuuston puheenjohtaja ja Aaltonen on kunnallisjärjestön varapuheenjohtaja ja vaalipäällikkö.

Keskustan yleinen kokous päättää puolueen ehdokkaista sunnuntaina. Ajankohta on viimeinen mahdollinen, sillä maanantaina uusi kaupunginvaltuusto valitsee kaupunginhallituksen jäsenet ja lautakunnat.

– Kesäaikataulut ovat haasteellisia. Tärkeä kokous pidetään niin, että mahdollisimman moni voi osallistua, kunnallisjärjestön puheenjohtaja Johanna Riski perustelee.

Keskustan kokous piti järjestää valtuustosalissa, mutta koronan takia se pidetään Vaskion Perinnemäellä. Paikalle odotetaan kymmeniä osallistujia.

– Emme halua ottaa riskejä, joten otin yhteyttä tartuntatautilääkäriin. Hän ehdotti kokouksen pitämistä ulkona, etänä tai hybridinä. Etänä kokous ei onnistuisi suljettujen lippuäänestysten takia, Riski sanoo.

Perussuomalaiset julkisti omat hallitusvalintansa kuukausi sitten. Jäseniksi esitetään Mikko Lundénia, Osmo Fribergiä ja Antti Olkinuoraa.

Valtuuston puheenjohtajaksi puolue esittää Heikki Tammista.