Salon seudun seuroilla epäonnea Napapiiri-Jukolassa – ”Kamalin Jukola, mitä oon koskaan kokenut”

0
Elokuun loppuun koronatilanteen vuoksi siirretty Napapiiri-Jukola on yksi historian pimeimmistä. Kuva lähdöstä lauantai-iltana vähän kello 23 jälkeen. (Kuvat: Lehtikuva/Jouni Porsanger)

Salon seudun huippuseurojen Napapiiri-Jukola meni penkin alle.

Paimion Rastin avausosuuden viejä Samuel Heinonen hylättiin väärästä leimauksesta ja kilpailu loppui siihen, vaikka joukkueen muut jäsenet kiersivätkin reitin treeni- ja elämysmielessä.

Angelniemen Ankkurin viesti kulki suunnitellun vakaasti kolme ensimmäistä osuutta. Andreas Hougaard Boesen toi Ankkurin vaihtoon seitsemäntenä, Tuomo Mäkelä piti toisella osuudella kohtuuliset asemat ja lähetti Pekka Hyvösen viestin pisimmälle osuudelle sijalta 25. Kolmannella osuudella oli muun muassa yksi Jukola-historian pisimmistä rastiväleistä (yli viisi kilometriä). Hyvönen tuli vaihtoon sijalla 29.

Neljättä osuutta vienyt Mikko Sirén joutui heti alkumatkasta ongelmiin.

– Alkumatkasta ojan ylityksen jälkeen selässä tapahtui luultavasti jotain, ja molemmat etureidet menivät totaaliseen lukkoon. Noin 15 minuutin istuskelun ja kävelyn jälkeen pystyin jollain tavalla raahautumaan vaihtoon, Sirén kertoi Twitterissä ja pahoitteli epäonneaan.

– Kamalin Jukola, mitä oon koskaan kokenut, hän tiivisti.

Sirén oli osuudellaan vasta 374:s ja jäi kärjestä kolme varttia. Ankkurin sijoitus putosi 38 pykälää sijalle 67. Kolmella viimeisellä osuudella Petja Ylikylä, Jere Kommio ja Maxime Rauturier nostivat Ankkurin sijalle 49.

Mikäli Sirén ei olisi loukkaantunut ja hän olisi jäänyt osuudellaan kärjelle 45 minuutin sijaan esimerkiksi vaikka viisi minuuttia, olisi Ankkurin sijoitus noussut edellisen Jukolan viestin tavoin noin sijalle 20.

Napapiiri-Jukolan voiton vei ruotsalainen Stora Tuna, joka oli avausosuuden jälkeen yli 11 minuuttia kärjestä, mutta nousi pitkän ja pimeän yön aikana tasaisesti kohti kärkeä.

Paras suomalaisjoukkueHelsingin Suunnistajat oli kolmas seitsikolla Arttu Syrjäläinen, Veli Kangas, Topi Syrjäläinen, Miika Suominen, Tuomas Heikkilä, Einari Heinaro ja Olli Ojanaho. Tampereen Pyrintö oli neljäs.

Ensi vuonna Jukolan viesti järjestetään Mynämäessä Varsinais-Suomessa.

Stora Tunan ankkuri Viktor Svensk toi joukkueensa maaliin voittajana.

Angelniemen Ankkuri Napapiiri-Jukolassa

Osuuden viejä, sijoitus vaihdossa/sijoitus osuudella:
1. osuus (13,1 km): Andreas Hougaard Boesen 7./7.
2. osuus (13,0 km): Tuomo Mäkelä 25./32.
3. osuus (16,4 km): Pekka Hyvönen 29./40
4. osuus (8,3 km): Mikko Sirén 67./374.
5. osuus (8,9 km): Petja Ylikylä 54./27.
6. osuus (11,0 km): Jere Kommio 51./50.
7. osuus (16,7 km): Maxime Rauturier 49./29.
Ankkurin loppuaika 9.12.35. Eroa voittaja Stora Tunaan 1.10.03.