Skeittijamit keräsivät lauantaina innokkaita harrastajia Urheilupuistoon – tapahtumassa nähtiin ja kuultiin myös Darudea

0
End of summer Skatejam -tapahtuma houkutteli Urheilupuiston skeittiparkille lauantaina paljon nuoria. Kuva: SSS/Minna Määttänen

Salon Urheilupuiston skeittiparkki täyttyi lauantaina innokkaista skeittaajista, kun Salon Skeittiyhdistys järjesti End of summer Skatejam -tapahtuman. Muutenkin suosittu skeittiparkin alue keräsi lauantaina tavallista enemmän kävijöitä.

Skeittiyhdistyksen rahastonhoitaja Riku Kotavuopio kertoo, että vastaavanlaisia tapahtumia on järjestetty aiemminkin Salossa, mutta niiden takana ovat olleet nuorisopalvelut. Vuonna 2019 perustetun skeittiyhdistyksen puheenjohtaja Tomi Peltola kertoo, että kyseessä oli yhdistyksen ensimmäinen iso skeittaustapahtuma.

– Olemme halunneet järjestää skeittijamit jo pitkään, mutta korona on aiheuttanut haasteita.

Kolmesta kahdeksaan kestänyt tapahtuma oli maksuton ja ikärajaton. Paikalle löysikin monenikäisiä skeittaajia. Osallistujat pääsivät skeittaamaan vapaasti, mutta ohjelmassa oli myös erilaisia kilpailuja.

– Skeittijameissa päästään skeittaamaan ja skabailemaan rennolla meiningillä, Kotavuopio kuvaili tapahtumaa.

Jameissa päästiin nauttimaan myös livemusiikista, kun Darude veti skeittiparkilla dj-setin.

– Darude lupautui tulemaan ihan kaverina tänne soittamaan, kyseessä ei ole virallinen keikka, Peltola kertoi.

Innokkaana skeittaajana tunnettu Darude viihtyy itsekin Salon skeittiparkilla, ja hän on julkaissut sieltä tänä kesänä monia videoita sosiaalisen median kanavissaan. Hän päivitteli Intagramiinsa myös tunnelmia skeittijameista.

– Ihan siisti meininki, hän totesi Instagram-videollaan hymyillen.

Kotavuopio kertoi, että tapahtuman mainostamiseen on panostettu erityisen paljon. Paikalle oli saatukin myös muita tahoja, kuten turkulainen Tilesquare-skeittikauppa, joka piti tapahtumassa pop-up-myymälää.