Vesalaisille voittoja ja repullinen kokemusta Kroatian EM-pöydiltä

0
Rasmus Vesalaisen parhaat pelit osuivat joukkuekilpailuun.
Kosken Kaiun Matias ja Rasmus Vesalainen muodostivat Suomen joukkueen Kroatian Varazdinissa sunnuntaina päättyneissä pöytätenniksen 15-vuotiaiden EM-kisoissa. Temppu oli historiallinen, sillä Vesalaiset ovat lajin historian ensimmäiset kaksoset maajoukkuetasolla.
Joukkuekilpailussa koskelaiset päätyivät lopulta sijalle 32. Alkulohkossa pojat hävisivät Bosnia-Herzegovinalle 1-3 ja Israelille 0-3, mutta voittivat ensimmäisessä sijoitusottelussaan Maltan 3-0. Englannille ja Serbialle tuli 1-3 tappiot.
Rasmus pelasi mainion joukkuekisan ja nappasi kolme voittoa. Matias jäi yhteen voittoon, minkä lisäksi kaksoset voittivat kaksi nelinpeliä.
Kaksinpelissä Rasmus jäi kovien vastustajien myötä alkulohkoon, mutta Matias intoutui parhaimpaansa ja pelasi itsensä 64 parhaan joukkoon.
Matias nappasi kaksi voittoa alkulohkossa ja jatkoi ensimmäisellä pudotuspelikierroksella hienolla 4-3-voitolla Englannin Joseph Hunterista, jolle vielä joukkuekilpailussa hävisi selvästi 0-3. Saksan Lleyton Ullman oli kuitenkin Matiakselle lopulta liikaa.
Valmentaja Mattias Bergkvistin mukaan kaksikko sai rutkasti oppia siitä, millä tasolla samanikäiset maanosahuiput menevät.
– Varsinkin Matias paransi huimasti joukkuekisan otteistaan. Rasmus taas pelasi parhaat pelinsä joukkuekisassa, mutta sai harmittavan kovat vastustajat kaksinpelin alkulohkoonsa.
– Lopulta pelit menivät jopa paremmin kuin odotin, ja kansainvälistä kokemusta tuli paljon, Matias tuumi.
– Syöttöjä ja syötönpalautuksia pitää harjoitella enemmän. Mutta tulipa sentään muutama voittokin, Rasmus kertoi.